ZELJKO HAJDINJAK Cropix
KRITERIJI NISU POZNATI

Poznato nekoliko sudionika Lige prvakinja, Hrvatice se nadaju upasti u elitno društvo

Još 10 klubova zatražilo je uvrštenje u elitu, a preostalo je još sedam slobodnih mjesta
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 06. lipanj 2024. 15:16

Europska rukometna federacija (EHF) registrirala je devet klubova za nastup u Ligi prvakinja sljedeće sezone.

To su Team Esbjerg i Nykøbing Falster iz Danske, Metz Handball iz Francuske, Ludwigsburg (bivši Bietigheim) iz Njemačke, FTC-Rail Cargo Hungaria (Ferencvaroš) iz Mađarske, Budućnost Bemax iz Crne Gore, Vipers Kristiansand iz Norveške, CSM Bukurešt iz Rumunjske te Krim Mercator Ljubljana iz Slovenije.

Još 10 klubova zatražilo je uvrštenje u elitu, a preostalo je još sedam slobodnih mjesta te će konačna odluka pasti 21. lipnja na sastanku Izvršnog odbora EHF-a u Oslu nakon što situaciju dva dana ranije razmotri posebna radna skupina. Iz jedne države u Ligu prvakinja mogu najviše tri kluba, a ždrijeb grupne faze (dvije skupine po osam ekipa) održat će se 27. lipnja u Beču.

Među kandidatima za uvrštenje u društvo najboljih europskih klubova je i hrvatski prvak Podravka Vegeta koja se dodatno pojačala za novu sezonu, dok je u prošloj stigla do četvrtfinala Europske lige.

Osim Koprivničanki, kandidati su Odense Håndbold (Danska), Brest Bretagne Handball (Francuska), BV Borussia Dortmund (Njemačka), Györi Audi ETO KC (Mađarska), DVSC Schaeffler (Mađarska), Storhamar Handball Elite (Norveška), Sola HK (Norveška), CS Rapid Bukurešt (Rumunjska) i CS Gloria 2018 BN (Rumunjska).

Nikakvih garancija nema, a lobira se na sve strane, osobito iz Rumunjske koja ima i najjaču europsku žensku ligu. Zasad možemo biti sigurni da će u elitnom društvu igrati mađarski Györ koji je nedavno osvojio naslov europskog prvaka, a sve ostalo prepušteno je na odluku ‘krojačima‘ iz EHF-a koji ove godine čak nisu objavili ni kriterije kojima će se voditi prilikom odlučivanja...

Linker
06. lipanj 2024 15:17