AFP
IZBORNIK UTUČEN

'Otvaranje je bilo jako loše, u utakmicu smo ušli velikog srca, ali bez glave!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. siječanj 2013. 00:34

Hrvatska muška rukometna reprezentacija nije se uspjela plasirati u finale Svjetskog prvenstva u Španjolskoj, u polufinalu su naši rukometaši izgubili od aktualnih europskih prvaka Danaca sa 24-30 (11-14).

Nakon utakmice tužna je bila cijela reprezentacija, a ponajviše izbornik Slavko Goluža.

- Nismo ušli u utakmicu kako treba, htjeli smo ući hladne glave i velikog srca, ispalo je da smo ušli sa srcem, ali bez glave. Ne ide to tako protiv ovakve Danske, naša obrana nije bila na razini. Bez obzira na činjenicu da smo se istrošili protiv Francuza, bilo je tu puno više stvari koje nisam htio iznositi u javnost uoči utakmice. Bičanić je jedva stajao na nogama, Duvnjak je dan prije utakmice imao temperaturu, Vuković nam se ozlijedio na samom početku...tako jednostavno nije išlo. Nedostajalo nam je koncentracije u napadu, a kada je obrana u pitanju, previše odbijenih lopti otišlo je na njihovu stranu. Danci su bili danas puno raspoloženiji, iskoristili su sve naše greške, možemo samo žaliti za propuštenim. Želim se ispričati svima, ali nema plakanja, trebamo skupiti glave i pobijediti Sloveniju, kazao je Goluža.

Brze kontre Danaca i efikasni Eggert na krilu?

- Loše smo se postavljali u obrani, nismo imali potrebne svježine. Ponavljam, ulazak u utakmicu je bio jeko loš, ali nema kukanja, budemo li kukali neće biti ništa od te medalje. Slovenija je jako dobra reprezentacija, njihova igra se bazira na Zormanu i zaustavimo li njega imamo šanse. Igraju sličan rukomet kao i mi, brz, na kontre, čvrsto u obrani i morat ćemo puno trčati želimo li ostvariti rezultat povoljan za nas, kazao je izbornik Slavko Goluža.

Danska je nakon prošlog SP opet u finalu, tada su prije dvije godine izgubili od Francuske, sada imaju domaćina Španjolsku, no po svemu su veliki favoriti.

- Igrali smo izvanrednu utakmicu. Mislim da naša pobjeda niti u jednom trenutku nije došla u pitanje. Imali smo brzo, odlično otvaranje, imali smo isti početak drugog poluvremena. Imali smo i jak respekt za Hrvatsku i zato smo sretni da ćemo opet igrati u finalu kao prije dvije godine u Švedskoj - rekao je nakon utakmice Ulrik Wilbek izbornik Danaca.

Linker
24. rujan 2024 05:27