Ante Cizmic / CROPIX
UGLEDNICI NA TRIBINI

Džomba skakao od muke po tribini: 'Ovo je bila koma, Barcelona je za nas prokleta!'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 26. siječanj 2013. 12:00

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović bio je utučen nakon polufinalnog poraza Hrvatske od Danske.

- Jako mi je žao, došao sam ovdje da vidim još jednu pobjedu kakvu su dečki izvojevali protiv Francuske. Nažalost, teško je nešto previše suvislo ispričati o ovoj utakmici u kojoj su Danci bili poprilično bolj i i nisu nam dali ni da pomislimo na pobjedu. Dečki su se pretjerano izmorili s Francuzima, i to se jako, jako osjetilo na njihovoj igri. Nadam se da će momci iznaći snage da se poprave u utakmici za broncu protiv Slovenaca. Medalja je medalja, svjetsko prvenstvo je veliko natjecanje i biti treći, također je veliki uspjeh - rekao je Jovanović, koji je na tribinama sjedio u društvu predsjednika Hrvatskog rukometnog saveza Sandija Šole te svog pomoćnika i savjetnika Petra Skansija.

Bivši košarkaš Skansi uvijek prati rukometaše i njihove uspjehe, na koje je iznimno ponosan:

- Evidentno je da je enormni napor koji su morali upotrijebiti protiv Francuske odnio preveliki danak. Tu su, čini mi se, izgorjeli do kraja, ništa im nije polazilo za rukom. Koliko ja vidim, način na koji smo mi igrali, bez krila, bio je pogrešan, suparnici i njihov trener shvatili su da ih ne možemo pobijediti preko krila. Krenulo je jako loše na početku, tako se i nastavilo - rekao je Skansi.

Mirza Džomba skakao je od muke na tribinama gledajući utakmicu. Na sebi je imao dres Zlatka Horvata. Kakva solidarnost krilnih igrača. Nakon utakmice se htio “napiti od muke”.

- Energija se uopće nije osjećala, prava koma. Zaista su dečki pali nakon Francuza, s kojima su se istrošili. Kako je igrati utakmice za treće mjesto?! To je užas, moja ih je generacija uvijek gubila. Valjda su ovi dečki malo drugačiji. Ta prokleta Barcelona, ne volim taj grad, tu sam toliko puta gubio, bolje da smo igrali negdje drugdje.

Legendarni njemački rukometaš Stefan Kretschmarr u Španjolskoj je, kao i uvijek na velikim natjecanjima, reporter njemačke televizije. Kao i uvijek, vrlo je susretljiv:

- Na cijelom je turniru Hrvatska igrala najbolje, a najgore na najvažnijoj utakmici. Ne znam što je bilo s Duvnjakom, koji je briljirao s Francuzima, sad ga nije bilo, isto kao i Vorija. No, to se događa. Čini mi se da opet imate odličnu generaciju koja je u bliskoj budućnosti spremna za velike stvari, no treba još malo pričekati...

Linker
24. rujan 2024 01:18