foto: Getty
KAKO S MAKEDONCIMA?

Nije Makedonija mačji kašalj: Njihova obrana i raspoloženi Kiro mogli bi nam zadati glavobolju

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. siječanj 2016. 18:46

Dvije prednosti

Brzina

Brži smo od Makedonije, možemo igrati bez izmjene obrana-napad i to moramo gurati pod svaku cijenu da bismo im onemogućili ritam u kojem su najsigurniji. Oni jesu odlična momčad, ali ipak ne mogu isto igrati s izmjenama ili bez njih. Pitanje je samo koliko gasa možemo nabiti i kakvi će nam u tome biti vratari.

Sigurnost

Ivica Obrvan često, kada je riječ o Hrvatskoj, spominje riječ rutina i sigurnost. Mi smo u tom smislu sigurno ispred Makedonije jer puno smo duže u vrhu, puno smo više utakmica ovog tipa odigrali i ništa nas u tom smislu ne smije iznenaditi. Dobro je zato vidjeti da se Duvnjak i Karačić u nadgradnji naše igre dobro nadopunjuju. Taj način daje nam sigurnost.

Dva problema

Obrana 6-0

Makedonska obrana 6-0 s visokim i snažnim Jonovskim i Markoskim u sredini može nam biti problem s obzirom na situaciju u vanjskoj liniji - zdravlje Kopljara, neiskustvo Mamića i Šebetića. Tu moramo biti jako koncentrirani jer izgubljene lopte daju Makedoniji priliku da s Manaskovim Georgievskim lako dođe do gola.

Kiro

Kiro Lazarov čovjek je od kojeg se u makedonskom napadu vrti sve. Ne izađeš li na njega, puknut će i uglavnom zabiti, izađeš li, dodat će, a onda svi postaju opasni. Jedini način za zaustaviti takvu igru je pravodobno reagirati prema svim igračima protivnika. Dakle, kad krene Kiro, mora se znati što su i gdje su Mirkulovski, Georgievski ili Stoilov. Zahtjevan posao, ali jedini mogući način.

Linker
24. rujan 2024 01:24