Ante Čizmić / Cropix
TEŽAK PAD

KAUBOJI RONILI SUZE 'Igrači su umorni, ne mogu, dali su sve što mogu, ne mogu, jednostavno ne mogu...'

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 30. siječanj 2016. 00:00

Nakon poraza od Španjolske, pred kamere su izašli izbornik Željko Babić i jedan od najboljih Kauboja večeras Marko Kopljar. Riječi su bile 'soto voce', ispod glasa, ali to je očekivano nakon poraza koji ipak (i s pravom!) nije spustio glavu Kauboja.

"Razlozi poraza? Pali smo energetski, koštala nas je Poljska...", počeo je izbornik Hrvatske. "Igrači su umorni, ne mogu, dali su sve što mogu, ne mogu, jednostavno ne mogu..."

Utakmicu je Babić otvorio s Alilovićem, bez obzira na Stevanovićevu partiju protiv Poljske.

"Mirko je imao četiri obrane, to je normalno. No nije problem Mirka, timski nismo izdržali. To je razlog pada i poraza."

Slijedi dvoboj s Norvežanima.

"Vidjet ćemo što će biti u borbi za broncu, ali bilo bi odlično osvetiti se Norvežanima..."

Igrači su, pak, plakali, teško im je pao poraz.

"Je, šteta, otvorili smo odlično, ali došao je neki umor. Zadnjih deset minuta prvoga dijela, ali pogotovo u nastavku kad smo stizali rezultat gubili smo dosta energije...", otkriva marko Kopljar.

I Norvežani su iscrpljeni, to je dobra stvar uoči dvoboja za broncu.

"To je normalno, kraj je turnira, pada snaga, moć, pao je i nivo rukometa. Pokušat ćemo se dići jer medalja je medalja... Opet gubimo polufinale? Frustriran sam, jer iskreno ozljede nam remete ritam priprema. Žao mi je tih ozljeda, imali bi više snage da ih nema, imali bi više mogućnosti".

Dojam je da su kauboji sve utakmice odigrali sustavom toplo-hladno.

"Recite mi jednu ekipu koja nije igrala toplo-hladno. Sve su utakmice teške, svi se dižu i padaju. To je normalno..., zaključio je Kopljar uz čestitke Španjolcima.

Linker
05. listopad 2024 22:13