Ante Čizmić / Cropix
ČUDNO OBJAŠNJENJE

IZBORNIK OTKRIO KARTE 'Mislio sam da Stevanović ne može braniti dobro dvije utakmice u nizu'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 30. siječanj 2016. 01:18

“Moja prva senzacija je da smo poraženi jer smo imali ozbiljan energetski problem, nismo se dovoljno oporavili od utakmice s Poljskom koja nas je jako potrošila. Nažalost, Marko Kopljar je jedva igrao, njegova ozljeda onemogućila ga je da bude najbolji kao što zna biti. Zamalo 20 minuta imali smo kontrolu, a onda smo napravili velik broj pogrešaka u nizu. Znali smo da im je glavni “forte” igra na liniju, na pivota, ali nismo ih uspjeli spriječiti”. To je bila prva impresija izbornika Željka Babića nakon poraza.

Bio je Babić opet smiren, kao i kada je na fantastičan način protiv Poljske izboreno polufinale. Ovom prilikom nije zahvalio niti prekorio “više sile” zbog poraza kao kada je poslije Poljske rekao da pobjeda ide na račun Isusa, Gospe od Međugorja, Duha svetog...No, valjda on zna zašto je takva razlika između pobjede i poraza.

Na novinarsko pitanje zašto je na početku na vrata stavio Mirka Alilovića, a ne Ivana Stevanovića koji je napravio razliku protiv Poljske, Babić je bio kratak:

- Zato što je MIrko Alilović naš prvi vratar!?

Pomalo čudno objašnjenje, koje i nije objašnjenje, ali i to je nešto na što Babić ima svoj odgovor, ali ga nije podijelio s javnošću.

Dodao je po tom pitanju samo da nije vjerovao da Stevanović teško može odigrati dvije jako dobre utakmice u kontinuitetu. I to je objašnjenje zaista bilo takvo da malo koga može zadovoljiti jer svaki vratar traži kontinuitet nastupa i tada daje ono najbolje od sebe.

Kratko je Babić najavio Norvešku:

- Bilo bi super da dođemo do medalje, svaka je medalja veliki uspjeh. Ne znam kako ćemo se sada oporaviti, no dat ćemo sve od sebe. Znam da bismo s medaljom izbjegli kvalifikacije za SP, to bi nam puno značilo...

Španjolski izbornik Manolo Cadenas bio je, za razliku od Babića, presretan:

- Uvijek je jako teško doći do finala, pogotovo na Europskom prvenstvu gdje igraju sve odlične momčadi. Hrvatska je igrala na visokom nivou, naročito na početku, ali smo napravili velikih 8-1, što je bilo presudno za našu pobjedu...

Linker
04. srpanj 2024 10:41