AFP
HRVATSKA vs NJEMAČKA

Ježić tvrdi: 'Ako shvatimo Švedsku kao dobru lekciju, pobijedit ćemo Njemice'

Piše: Kristina DominkovićObjavljeno: 10. prosinac 2014. 14:55

Bile su svjesne svega. Svega onoga što nisu napravile a mogle su. Znaju da su mogle. Znale su da u prvoj utakmici Europskog prvenstva nisu pokazale da smo stvarno domaćini. Prava borba, posebice u obrani, događala nam se u nijansama. Za dobiti Švedsku falilo nam je sedam srca na terenu, ne samo jedno, poput onoga Katarine Ježić ili Andreje Penezić.

- Ja ne vidim na terenu tko gine, ne bih nikoga ni željela uvrijediti jer nisam vidjela. A i svi smo drukčiji. Ja sam takva, emocije pokazujem kroz agresiju na terenu. Borbena sam otkad sam se rodila, to ne mogu glumiti. Sigurna sam da je svaka cura dala što je bilo u njezinoj mogućnosti u tom trenutku, podrške nije falilo, ali nismo realizirale ono što je bilo najbitnije - nismo zaustavile njihovu kontru i polukontru - reći će naš pivot Katarina Ježić.

Strah. Strah se vidio u očima naših cura, niste se trebali ni pretjerano zagledati.

- Izgorjele smo. Od tolikog očekivanja “kad će više”. Došle smo na zagrijavanje ratnički nastrojene, srce je bilo golemo na zagrijavanju, ma, mi smo se potrošile već na zagrijavanju. A kad smo došle na utakmicu, želja je bila prisutna, ali neka nemoć počela je izlaziti van.

Rekla je nešto bitno, jako bitno. Nešto na čemu su zabrljale, uz one kontre i polukontre.

- Da smo to i zaustavili, mi smo se cijelo vrijeme pripremale za tu njihovu lijevu stranu napada.

A Šveđanke su nas izbušile s desne.

- Da, u tom je bio problem. Nitko nije bio spreman na to. Iako smo to znale, valjda smo mislile “ma, to ćemo već nekako srediti”. Inače, nama je nekako napad bio problematičniji, a sada je obrana bila katastrofa, a napad koliko-toliko OK.

Na kraju utakmice nije ni znala koliko smo izgubili.

- 30 golova smo primile? A poluvrijeme?

Sedamnaest.

- Sedamnaest je strašno. To vam sve govori. Da se mene pita, ne bi trebalo završiti iznad 10. A sve što na kraju bude preko 20 je izgubljena utakmica.

Opet, kaže “nisam razočarana”.

- Ne jako jer nije gotovo. Gledat ću ovo sve s pozitivne strane. Bolje sada nego poslije. Ništa nije izgubljeno, možda je ovo samo dobra lekcija. Sve se događa s razlogom, a ja znam da ćemo mi 21. prosinca biti u Budimpešti.

Doista to misli nakon ovakvog izdanja?

- Da! Ništa nije gotovo. Samo ovo moramo zaboraviti i ići dalje.

A prva sljedeća je Njemačka. Večeras ponovo od 20.15.

- Ranjene su kao i mi. Znam da smo na EP 2012. od njih izgubile 17:16, a bile smo jako oslabljene tada. U ovom sastavu, kada smo sve zdrave, uopće ne bi trebalo doći u pitanje tko je favorit.

Izgubile su od Njemačke prije mjesec i pol dana na Croatia Cupu u Umagu.

- To su bile pripreme, a nismo ni zdravstveno bile najbolje. U svakom slučaju, danas će to biti otvorena utakmica za obje reprezentacije. Ako se posložimo u glavi, ako shvatimo Švedsku kao jako dobru lekciju, bit će dobro. Nema tu previše filozofije kod Njemačke. Vanjska linija im je jaka, visoki pivot s kojim se treba boriti, duboki izlasci na vanjske, dobar golman... Dobre su, ali i mi smo.

Linker
22. rujan 2024 11:27