Zeljko Hajdinjak / Cropix
TUŽAN OPROŠTAJ

Canjuga odlazi: 'Više neću voditi reprezentaciju, iako nisam jedini krivac za krah!'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. prosinac 2014. 08:53

Vladimir Canjuga nakon utakmice čestitao je Njemačkoj na pobjedi.

- Utakmica je bila izuzetno teška za nas, iz nekoliko razloga. Kad smo vidjeli da su Švedska i Nizozemska odigrale neriješeno, znali smo da moramo pobijediti da bismo uopće prošli u drugi krug. Dogodila nam se teška ozljeda Mirande Tatari, no to se nije vidjelo do 50. minute. Igrali smo fenomenalnu obranu za razliku od utakmice sa Švedskom, borbeno, agresivno. Međutim, vidjelo se u samoj završnici da nemamo pravog rješenja na poziciji srednjeg vanjskog, a probao sam s nekoliko varijanti. U zadnjih pet minuta dogodio se pad koncentracije - prokomentirao je utakmicu Canjuga, koji (ni) ovom prilikom nije propustio spomenuti i suđenje.

- Suđenje kao domaćinu u Hrvatskoj, vidite da li je bilo onakvo kakvo je trebalo. Ne tražim pomoć, ali nepojmljivo je da se protiv nas kod vodstva od jedan razlike dosuđuju penali za čista probijanja, a na drugoj strani je obrnuto. Ja sam preuzimam krivicu, a cure neka same sude da li su dale sve od sebe, da li su dale sve što mogu. Trebalo je malo sreće, ali i puno više hrabrosti u utakmici protiv Švedske, prije svega u obrani s mladom Ćamilom u koju treba puno ulagati. Pogledajte kako su naša dva najjača kluba prošla u Ligi prvakinja. Mi definitivno nemamo roster super-kvalitetnih igračica koje bi svaki drugi dan mogle fantastično odigrati napad. Možemo mi obranu krpati, ali ako Andreji Penezić netko ne pomogne...

Ovo je definitivno debakl, iako se najavljivalo polufinale i borba za polufinale, ipak se minimalno očekivao prolazak u drugi krug. Tko je krivac, jeste li to vi, igračice ili netko treći?

- HRS je poduzeo sve, dao nam je uvjete kakve nismo imali nikad, dobili smo sve što smo tražili, i svu odgovornost snosim ja kao izbornik, iako nisam ja jedini krivac. Cure moram zaštititi, a mi ćemo porazgovarati unutar četiri zida. Sigurno više neću voditi ovu reprezentaciju, ali izdržat ću još ova dva dana i završiti natjecanje.

Marta Žderić bila je potištena i kratka.

- Jako dobro smo odigrali obranu, utakmicu smo izgubili u napadu. Ozlijedila nam se Miranda, zeznule smo kad je najviše trebalo. Žao mi je, vjerujem i znam da sve mi cure možemo puno bolje.

Njemačka je prošla u Zagreb, izbornik Heine Jensen nije krio sreću zbog tog uspjeha:

- Znali smo da nas samo pobjeda ostavlja na turniru, i vrlo smo zadovoljni što smo uspjeli. Mislim da je bilo zasluženo, sretan sam zbog naše igre, dobro smo se borili i igrali jako dobar i brz rukomet.

Nadja Nadgornaja bila je jedan od njemačkih aduta u velikoj pobjedi:

- Pokazale smo dva lica, ono u ponedjeljak nije bilo dobro, ali izvukli smo pouke. Dale smo srce i dušu u ovoj utakmici, bile smo bolje i zasluženo pobijedile.

Linker
21. rujan 2024 13:34