foto: CROPIX
ZAKOŠČAN DO GRLA

Hrvatska briljirala, a izbornik hladan kao špricer: 'Bilo je OK! Bitno da smo dobili'

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 21. siječanj 2016. 23:23

U susretu 1. kola drugog kruga europskog rukometnog prvenstva u Poljskoj, hrvatska reprezentacija je u Krakowu pobijedila Makedoniju 34-24 (17-13) ostavši u igri za plasman u polufinale.

Hrvatska je baš kao i protiv Islanda sjajno ušla u susret. Odabranici Željka Babića su nakon 10 minuta igre vodili 7-1 usmjerivši utakmicu prema našoj pobjedi i osvajanju važnih bodova u borbi za polufinale. Na polovici drugog dijela Hrvatska je prvi put na utakmici imala i deset golova prednosti (28-18), koliko je bilo i na kraju susreta.

Izbornik Babić je izrotirao cijelu momčad, a do pobjede su nas predvodili Ivan Slišković sa šest golova, te Marino Marić i Manuel Štrlek sa po pet golova, dok je Mirko Alilović sakupio 11 obrana. Kod Makedonaca, koje vodi hrvatski stručnjak Ivica Obrvan, najefikasniji su bili Dejan Manaskov sa sedam i Filip Kuzmanovski sa četiri gola, dok njihov najbolji igrač Kiril Lazarov nije zabio niti jedan pogodak.

Nakon utakmice izbornik Željko Babić nije bio pretjerano raspoložen što je bilo vidljivo u njegovim kratkim odgovorima.

Kako ste zadovoljni s ovim izdanjem Hrvatske?

- Ok je. Teško mi je govoriti, bitno da smo dobili.

Iduća na redu je Francuska, kako protiv njih?

- Vidjet ćemo, trebamo se pripremiti.

Kako?

- Dobro.

Kakvu poruku imate za navijače?

- Neka nas gledaju na televiziji.

S druge strane za razliku od izbornika, lijevo krilo Manuel Štrlek bio je rapoloženiji za razgovor i jako zadovoljan predstavom koju je prikazala Hrvatska.

- Dobro se osjećam, tu živim i tu igram, ali nije važna moja igra već cijele ekipe. Posljednje dvije utakmice odigrali smo fenomenalno i pokazali sami sebi da možemo igrati na najvišem nivou. Trebamo sada nastaviti s pobjeđivanjem.

Ovo je bila neka drugačija Hrvatska, lepršava.

- Nadam se da je ovo pravi recept i da ćemo se dizati iz utakmice u utakmicu. Najvažnije je da zabijamo puno lakih golova kao što smo to činili danas.

Idući na redu su Francuzi, El Clasico?

- Bit će to teška utakmica, ali borit ćemo se svim srcem. Siguran sam da ćemo odigrati dobru utakmicu. Francuska je uvijek Francuska, ali mislim da je došlo vrijeme da ih pobijedimo.

Linker
24. rujan 2024 01:20