foto: Getty
AKO ON TAKO KAŽE...

Veliki kompliment Lazarova nakon susreta bez gola: 'Hrvati su jaki, imaju ambicije osvojiti Euro'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 22. siječanj 2016. 09:25

U susretu 1. kola drugog kruga europskog rukometnog prvenstva u Poljskoj, hrvatska reprezentacija je u Krakowu pobijedila Makedoniju 34-24 (17-13) ostavši u igri za plasman u polufinale.Hrvatska je baš kao i protiv Islanda sjajno ušla u susret. Odabranici Željka Babića su nakon 10 minuta igre vodili s velikih 7-1 usmjerivši utakmicu prema našoj pobjedi i osvajanju važnih bodova u borbi za polufinale. Nakon utakmice igrači su bili vidno rapoloženi.

Jakov Gojun je u prolazu pitao 'jel bilo dobro' Odgovor je bio potvrdan.

Manuel Štrlek koji na ovom prvenstvu ne promašuje zaključio je:

- Očekivali smo veći otpor, ali to ne umanjuje ovo što smo učinili danas. Velika pobjeda daje nam samopouzdanje Mislim da smo se pronašli, da smo sada neke stvar u igri postavili na mjesto i to nam svima daje optimizam.

Ilija Brozović se iskrvario u obrani 5-1, a nakon što nije uspio povezati se u nju u 6-0 je djelovao bolje.

- Iskreno više sam igrao i više sam naviknut igrati 6-0, ali ako izbornik kaže 5-1, ja mogu i to. Bili smo sto posto cijelu utakmicu, nismo se opuštali i mislim da je to jako dobro saznanje uoči utakmica koje nam slijede protiv Poljske i Francuske. Puno smo uložili energije, vratilo nam se.

Nemanja Pribak koji nam je u zadnje vrijeme radio dosta glavobolja je rekao umjesto njega:

- Nadigrani smo, očito da je ovo sve ostavilo traga na nas. Bilo bi idealnije da smo uoči utakmice s Norveškom imali više odmora, jer u njoj vidim šansu da nešto dodatno napravimo uz Bjelorusiju u ovom krugu. Ovaj puta nismo bili ni blizu Hrvatskoj.

Danas naša skupina odmara, a u subotu mi i Francuska i Norveška i Poljska. E tu će se možda i sve znati oko polufinala koje nas jako zanima, zbog Rija, zbog SP-a, zbog… puno toga. Ovo protiv Makedonije je bilo vrlo OK. No, nije nam Makedonija mjerilo, budimo realni… Naše mjerilo stiže i to nas silno zanima. Valjda nećemo u Wroclaw na završnicu.

Kiri Lazarovu se nije vratilo ništa, kao i Aron Palmarsson završio je bez zabijenog gola. Pitanje je bilo jeli sve OK?

- Da, da sve OK. Što da kažem nakon ovakve utakmice - kazao je Lazarov u prolazu po završetku susreta dok je na službenoj stranici EHF-a osvanula njegova sljedeća izjava:

- Hrvatska je bila bolja momčad. Oni su zaista jaki i imaju ambicije osvojiti Euro 2016. Mi smo loše započeli i to je utjecalo na cijelu utakmicu

Linker
24. rujan 2024 03:20