Ante Čizmić / Cropix
NEKI NOVI KAUBOJI

LEGENDA KAŽE - NEMA ZIME 'Sve miriše na 2003., ni tada nitko nije vjerovao u nas!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. siječanj 2016. 09:11

Utakmica s Makedonijom je bila slična onoj prošloj s Islandom. Ponovno dobro otvaranje, čvrsta obrana i odmah na početku odvajanje. Poslije smo samo povećavali prednost i na kraju ostavili Makedonce na velikih deset razlike. Podatak da je Kiro Lazarov ostao bez pogotka, dovoljno govori kako su dečki izgarali u obrambenom dijelu. Iskreno, nisam znao tko će biti igrač utakmice, puno igrača je odigralo na visokom nivou. Veseli činjenica da su svi igrali i zabijali, ovo tim mlađim igračima puno znači. Alilović je opet bio sjajan, ali i njemu je puno lakše kada obrana ovako igra. Nije on jedini krivac kada se izgubi, mi Hrvati smo takav narod, kad ne ide, moramo nać nekog 'patnika' kojeg ćemo okriviti za poraz.

Sada pokazuje koliko je značajan za reprezentaciju. Ako momčad igra obranu na ovom nivou, odmah se i vratarima podiže broj obrana, a onda se iz toga rađaju i kontre i polukontre.

Makedonija jednostavno nije imala rješenje za nas, valjda su oko 20-tak lopti gurnuli na pivota, a zabili tri ili četiri gola.

Slijedi dan dana odmora, pa Francuzi, koji se nisu puno potrošili protiv Bjelorusa. Praktički su cijelo drugo poluvrijeme igrali sa drugom postavom, Karabatić je u dobroj formi, imao je devet od devet golova u prvom poluvremenu. Mi se njih ne trebamo plašiti, pogotovo sa ovakvim načinom igre. Nekako me ova situacija podsjeća na 2003. godinu kada ni tada nitko nije vjerovao u nas, ovo su mladi dečki, ne trebaju biti prvaci, ali imaju potencijala za velike stvari.

Nisu ni Francuzi toliko jaki kao prethodnih godina, promijenili su sedam ili osam igrača, ali je kostur ekipe ostao isti. Biti će to otvorena utakmica, sretan sam kada vidim kako se Mamić, Slišković i Karačić ne libe potegnuti sa desetak metara, takva drskost će nam trebati protiv Francuske. Ako u utakmicu uđemo na ovakav način, uz pokretljivu obranu i raspucanost u napadu, mogao bi nas na kraju i rezultat pomaziti.

Linker
24. rujan 2024 01:26