AP
MALO SE ZALETIO

Hansen nam je nakon debakla u Londonu poručio: 'Sljedeći put vas gazimo 20 razlike!'

Mikkel Hansen je prva zvijezda Danske, čovjek koji je dugo u timu, ali koji je generalnu promociju imao 2011. na SP u Švedskoj kada su Danci bili srebrni
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 24. siječanj 2013. 23:03

Nije bilo baš tako davno. Upravo je i stoga zgodno se prisjetiti. U Hrvatskoj je bilo predvečerje državnog praznika, Dana domovinske zahvalnosti, kada je tog 4. kolovoza Hrvatska razbila Dansku u Londonu na OI 32:21 . U skupini je to još bilo. Čak 11 razlike protiv europskog prvaka.

Nešto što im dugo, jako dugo nitko nije napravio. U mix-zoni, onoj u kojoj sedma sila uzima prve intervjue sudionika neke utakmice, nastupa, Danci su prolazili blijedi poput krpa. No, neki i crveni od ljutnje poput risa. Primjerice, Mikkel Hansen. Ugledavši hrvatske izvjestitelje, samo je promrsio u prolazu.

- Sljedeći put kada ćemo igrati, Hrvatska će izgubiti 20 razlike!

U redu, ako Mikkel tako veli. Taj sljedeći put je večeras. Baš nas zanima...

Čudan je lik taj Mikkel Hansen, ne voli novinare ni blizu. Uvijek je mrk, još kada ona brada zaraste, izgleda kao oni vikinzi iz davnih vremena.

On je prva zvijezda Danske, čovjek koji je dugo u timu, ali koji je generalnu promociju imao 2011. na SP u Švedskoj kada su Danci bili srebrni. Teško se sjetiti da je netko s toliko siline u komadu odigrao jedan turnir kao Hansen tada. I to je izazvalo pravu pomamu, nije se štedio novac.

Mrki, šuti, tjera svoje, Danci ga čekaju k'o ozebli sunce s razmišljanjem da je on posljednji korak koji im treba da konačno dođu do nikad dosanjanog svjetskog naslova.

Linker
23. rujan 2024 17:31