AFP
OD PONORA DO ZVIJEZDA

'MRZIM RUKOMET!' Najbolji trener godine nakon Londona je zamalo odustao od svega!

Sjećam se kada sam došao kući nakon Londona, sljedeća dva tjedna jednostavno nisam mogao vidjeti samog sebe - priča Wilbek
Piše: Dean BauerObjavljeno: 25. siječanj 2013. 10:17

Vrsni stručnjak, jedan od najboljih na planetu. Prava rukometna ikona. To je također Ulrik Wilbek. Od takvog tipa sigurno ne biste očekivali sljedeću rečenicu: "Mrzim rukomet!"

To je Wilbekov citat. Preciznije, SMS poruka upućena prijatelju iz Londona neposredno nakon poraza u olimpijskom četvrtfinalu od Švedske. Ulrik ju je otkrio javnosti u blogu pokrenutom u studenom.

I danas, za dnevne novine Jyllands Posten priznaje:

- Sjećam se kada sam došao kući nakon Londona, sljedeća dva tjedna jednostavno nisam mogao vidjeti samog sebe, zamisliti se u rukometu. Nisam mogao vidjeti navijače, sav onaj dekor koji utakmicu čini onim što ona jest, spektakl sporta. Jednostavno, nisam mogao pronaći poticaj za daljnji rad.

Nakon toga, Ulrik se vraćao, vraćao i napokon vratio. Dobro za rukomet. Rukomet koji on ne mrzi. Ono je ipak izrečeno bilo u afektu, u nekom drugom ozračju.

Međutim, danski izbornik ipak ne može zaboraviti -11 iz kolovoza prošle godine u Londonu.

- To je bio moj najteži poraz u trenerskoj karijeri. Prije svega zato što to nije bio samo poraz. Mi tada kao da nismo došli u dvoranu.

Linker
23. rujan 2024 19:25