Ante Cizmic / CROPIX
JUNAK HRVATSKE

Duvnjak: 'Opet smo osvojili medalju i sretan sam da kao pobjednici odlazimo s turnira'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 27. siječanj 2013. 08:11

Gorazd Škof je naš stari prijatelj iz Zagreba. Nije radio u subotu, prošt je bio odličan, ali je Gorazd briljirao na prolasku kroz mix zonu.

- Znaš kaj, ti Hrvati su jedino dobri jer imaju more, obalu, pjesmu, a igrati s njima rukomet… - govorio je u mikrofon slovenskog kolege s radija gledajući prema nama.

Domagoj Duvnjak junak nad junacima ima snage i za izjave. Pa otkud ti snaga čovječe?

- Ne znam, nemam pojma. Bili smo sjajni, čestitam svim dečkima jer su svi zaslužni za ovu medalju. Opet smo pobijedili u utakmici za treće mjesto, treći put za redom i sretan sam da pobjednički napuštamo natjecanja.

Onda je krenuo, pa se okrenuo…

- Znaš kada sam se danas probudio? U tri popodne. Šta da kažem. Čestitam stožeru, svima koji su bili uz nas, navijačima. Ajde super je ispalo.

Dobro da nije zakasnio na utakmicu.

Mirko Alilović 'poplašio' je i Slovence. Igrao je veliki turnir za broncu.

- Bili smo odlični, mislim da smo slomili Sloveniju na početku drugog dijela kada smo Zormanu opalili flaster. Tada smo se digli na veliku razliku i oni to više nisu mogli pratiti. Predali su se nakon 10 minuta nastavka. Drago mi je da smo se vratili nakon onog s Danskom, jer ljudi su nas stvarno razbili i nije bilo nimalo lako, čak možda teže nego u dosadašnjim borbama za broncu. Ma, bronca je super, makar je već puno ima.

Damir Bičanić uspio je biti i duhovit.

- To je bio san, odnijeli su nas s terena, iskreno jedva stojim, ali važno je da su nas odnijeli s terena kao pobjednike. Čestitke svima. Igi je viknuo na poluvremenu, a sad na glavu i to je bilo to.

Ha, iskusni Igi, svi na glavu, a on polako. Kapetan. Majstor.

I tako, svatko je dodao nešto svoje. U dvorani navijači na tribini s brojnim hrvatskim zastavama pjevali su dok su se španjolski redari brusili da ih polako upute prema van. Nevjerojatna je sila ta Hrvatska. Znate tko je na postolju uvijek? Samo Hrvatska, ni Francuska, ni Danska, ni Španjolska, nitko osim nas. A znate kako je to teško. Jednom kad ne budemo imali ćemo shvatiti. Sjetite se u kakvoj su atmosferi otišli u Španjolsku, no za njih je to sitnica. Gladijatori!

Linker
24. rujan 2024 02:23