Cropix
SUDAR TITANA

ANALIZIRAJ OVO! Metličić i Francuzima otkrio kako će ih srušiti nova Hrvatska!

Najvažnije nam je odigrati dobru obranu i iz toga će izaći sve ostalo. Krenuli smo u totalnu pozitivu, atletskim rječnikom, prsima smo naprijed i vjerujem da ćemo se dobro oduprijeti tim famoznim Francuzima, rekao je Marino Marić
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 22. siječanj 2016. 20:07

Hrvatski izbornik Željko Babić galantno je ulogu najavljivača najvažnije utakmice protiv Francuske prepustio pomoćniku Petru Metličiću. Ovaj je godinama igrao s njima brojne velike utakmice, u francuskoj je momčadi velik broj onih protiv kojih se tukao za velika odličja:

- Igrao sam s njima puno utakmica, teško ih se svih i prisjetiti. Protivnik je to koji nam je tradicionalno najveći rival zadnjih godina. Nažalost, u posljednje vrijeme nismo ih baš pobjeđivali, ali to ne znači da ih nećemo sada. Momčad je nakon ovih dviju zadnjih pobjeda puna samopouzdanja, neopterećeni smo. Dosad smo odigrali dobar turnir, pokazale su se neke nove stvari. Igrali smo čvrsto u obrani, u napadu prilično lepršavo. To nam je i bio cilj, u momčadi je dosta debitanata, ali ne znači da ćemo se zadovoljiti s dosad obavljenim. Bit će to dobra, prava muška utakmica, ne smijemo ih pustiti da se odlijepe, trebamo ih što dulje držati u šahu tako da dođemo u priliku da ih na kraju iznenadimo.

Metličić očekuje opet tvrdu utakmicu, kao i uvijek kad igraju Hrvatska i Francuska, koje nikad nisu jedna drugu međusobno razbile:

- I oni imaju izmijenjenu momčad u odnosu na onu optimalnu, imali su dosta ozljeda, ali tu su Karabatić(i), Abalo, Sorhaindo, Omeyer, Narcisse, a neki su im se mlađi odlično uklopili u sustav. Opet su vrlo jaki, ali i mi imamo svoje adute koje želimo i pokazati.

Metličić je pobjegao od starih utakmica u kojima su Francuzi za nijansu bili uspješniji:

- Svega je i svačega bilo, malo mi je memorija slabija, posebno ne pamtim one velike utakmice koje smo izgubili - pokušao se našaliti. - Bile su sve teške, svaka je bila posebna, nije bilo previše ljepote, nisu nam davali da se razvijemo i igramo lijepi rukomet, igrali su uvijek na čovjeka s puno prekida. Oni ne puštaju protok lopte, to te onda učini nervoznim i tada griješiš, isforsirano pucaš - nastavio je.

Metličić je najavio protiv Francuza nešto slično, da im se uzvrati istom mjerom:

- Sad bismo mi njih mogli zaustaviti takvom obranom i laganim golovima iako su i oni brzi. Nećemo igrati šest na šest, moramo biti agresivni, fanatični svih 60 minuta.

Oni sada nešto dublje igraju, 3-2-1, neki 3-3 na trenutke pa se spuštaju na 6-0. No, nije to neki bauk. Imaju Nikolu Karabatića i brata mu Luku te Sorhaindoa u obrani, oni su im u tom segmentu ključni. Vidjeli smo njihove nedostatke, probat ćemo ih nekako iznenaditi.

Kao i cijela momčad, Metličić je optimist iako je svjestan težine zadatka:

- Nema više mudrovanja, ključna je utakmica, najvjerojatnije će pobjednik dogurati do polufinala. Ne vjerujem da će Norvežani dobiti ni Francuze ni Poljake, 90 posto je u polufinalu onaj koji pobijedi. To nam nije imperativ i to nas ne zamara, mi imamo dugoročne ciljeve. To ne znači da i ovdje nećemo ići do kraja ukaže li nam se prilika...

Marino Marić u ime igrača pokušao je analizirati protivnika:

- To je derbi kao i uvijek, tradicija utakmica naših reprezentacija je duga, no to je neka druga tekma, nije kao kad su igrali Pero i ekipa, ima puno promjena i kod jednih i kod drugih. Najvažnije nam je odigrati dobru obranu i iz toga će izaći sve ostalo. Krenuli smo u totalnu pozitivu, atletskih rječnikom, prsima smo naprijed i vjerujem da ćemo se dobro oduprijeti tim famoznim Francuzima.

Marić se nada da može biti dobar kao protiv Islanda i Makedonije kad je briljirao:

- Nadam se, to mi je posao, odradit ćemo svi najbolje kako treba. Dobro je što nema pritiska. I ja sam, kao i svi, nekad bolje, nekad lošije, ali nisam ja bitan, bitna je momčad. Preko noći smo nešto dobro napraviti, živnuli su i navijači, želim da budemo pravi da ljudi doma u Hrvatskoj vide nešto u nama. Već smo sada ostavili neki trag, neki obris onoga čemu stremimo, tako da u sljedećim godinama budemo još puno bolji. Bitno je da postoji neka 'skica', da se zna da nismo za baciti.

Linker
19. rujan 2024 23:40