foto: Getty
RUKOMETNI SPEKTAKL

Nikola Karabatić uoči rukometnog El Clasica: 'Odlična ste i opasna ekipa, vaše batine smo često osjetili, ali i vi naše'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 22. siječanj 2016. 17:12

Najljući suparnik našim rukometašima u posljednjem desetljeću svakako je, uz Thierryja Omeyera “naše gore list” Nikola Karabatić. Francuz, Hrvat, Srbin, sve u jednom toliko je puta našima zadao bolne udarce. I u petak je, dan uoči ključne utakmice, u kratkim crtama najavio novi veliki ogled. Kao i uvijek, nije se razbacivao velikim riječima, odao je priznanje novoj hrvatskoj reprezentaciji, igračima Željka Babića nije poručio da nemaju šansu za pobjedu:

- Nisam baš uspio gledati sve utakmice, bili smo na tribinama na utakmici protiv Makedonije u kojoj je Hrvatska pokazala koliko je opasna i jaka momčad. Nije baš lako pobijediti Makedonce takvom razlikom i na tako relativno jednostavan način. Ponavljam, nisam previše stigao snimati, niti ja niti moja momčad, ali znam više-manje sve o Hrvatskoj. Nekoliko je mladih igrača ušlo u reprezentaciju u posljednje vrijeme, ali koliko vidim, svi su se uklopili u igru momčadi baš kao što je slučaj s nama koji smo također dobili nekoliko mlađih pojačanja.

Hrvatska je, kao i uvijek opasna, igra vam se bazira na agresivnoj obrani, te smo batine često osjetili, ali vrijedi i obratno. To je također jedna dodatna sličnost s nama. Mirko Alilović opet dobro brani, u napadu su vrlo opasni Duvnjak i Kopljar, stari i oprobani igrači, ali svidjelo mi se kako je protiv Makedonije dobro reagirao Marko Mamić kojeg znam iz Dunquerkea. Svi su odreda dobri igrači na svojim pozicijama, Manuel Štrlek i Ivan Čupić su opasni s krila. Marino Marić se također raspuca s crte, moramo se paziti baš svih s hrvatske strane...

Karabatić je dodao da ne smije biti opuštanja njegove momčadi iako su svjetski, europski i olimpijski prvaci ipak favoriti na papiru:

- Odlična ste ekipa, a mi ćemo se morati totalno koncentrirati i odigrati bolje nego što smo igrali protiv Poljske s kojom smo izgubili. Tada stvarno nismo reagirali najbolje, recimo da je dobro ući u utakmicu kao što smo to napravili s Bjeorusijom koju smo razbili u prvom dijelu. Znam da to neće biti tako jednostavno protiv Hrvatske, naše su utakmice uvijek bile vrlo neizvjesne. Ne treba biti mudrac da bi se zaključilo da će pobjednik ići najvjerojatnije u polufinale, a da će u svemu presuditi bolja obrana. Onaj tko bude bolji u tom segmentu pobijedit će...

Karabatić i suigrači druže se s našim igračima svakodnevno, i jedni i drugi su u hotelu Double Tree by Hilton, doslovno jedni pored drugih doručkuju, ručaju i večeraju.

U petak se Nikola, zajedno s bratom Lukom družio s našima, s Petrom Metličićem zadržao se u duljem razgovoru. Naravno, o utakmici nije bilo previše riječi, tema su bila obiteljska pitanja starih poznanika.

- Svi se međusobno znamo godinama, naše rivalstvo s terena zaboravlja se čim utakmica završi i družimo se, poznajemo se iz klubova u kojim igramo - zaključio je Karabatić.

Za nadati se da će upravo on u subotu imati loš dan jer to je jedan od preduvjeta za pobjedu. Babić je dosad zaustavio gotovo svakog ključnog igrača u suparničkim momčadima, bit će zanimljivo vidjeti koliko je to izvedivo protiv najboljeg na svijetu...

Linker
24. rujan 2024 05:26