foto: CROPIX
MLADA NADA

A NIJE NI TREBAO BITI U POLJSKOJ 'Ne poznajem Španjolce, ali izgledaju mi kao da ih možemo pobijediti'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 29. siječanj 2016. 10:19

Nemam baš iskustva protiv Španjolaca. Igrali smo sa sporijima, jačima, težima, lakšima, čini mi se da su oni isto drukčiji, ali izgledaju mi kao da ih možemo pobijediti.

Malo je tko očekivao da će Luka Šebetić biti u Poljskoj, ali kako prilika radi igrača, tako je i Luka svoju priliku iskoristio na najbolji mogući način. Sjajno mijenja Kopljara, zabija teške golove, igra obranu kao da nije prvi puta tu. Ako je neki igrač profitirao od ovog natjecanja, on je sigurno taj.

Prvo o Poljskoj?

- Znali smo mi što nam treba, ali nismo previše razmišljali o tome. Išli smo odigrati pravu utakmicu jer tako najbolje pokazujemo sebe. Norveška nas je počastila, mi smo dobili šansu, Poljaci su u prvom dijelu pružali otpor, drugi dio krenuo je do +17, pa su nas stisnuli na +12, pa smo, zamislite, na +12 bili u frci, ali nije nas ulovila panika. Sjajno smo igrali, visok postotak realizacije, kontre... Ma, briljantno.

Malo je zastao, pa dodao:

- Ne pamtim da je netko odigrao takvu utakmicu u povijesti. U ovako važnom trenutku, na ovakvom natjecanju, u ovako kasnom dijelu natjecanja, da treba 11, a dobiješ 14 to je stvarno nevjerojatno.

Nije vrijeme za rezime

Je l’ bila posebna priprema za to?

- Nije, taktički se pripremiš, dovedeš se u najbolje stanje i ideš igrati.

A Šebetić igra sve više i sve bolje?

- Zadovoljan sam, imao sam dosta dobru minutažu, to godi. Ima stvari koje bih volio popraviti, ali ovakav poticaj je super stvar. Nije gotovo prvenstvo. Idemo polako. Ne bih još rezimirao.

Sjetio se prijatelja...

- Nisam imao očekivanja uoči Eura. Teško mi je zbog Luke Stepančića, on mi je prijatelj i suigrač, ima tešku ozljedu i želim mu da se brzo opravi. On je isto trebao biti tu.

Kakvi su to rezultati -15 Slovenija, +14 Poljska, -8 Francuska, +9 Island?

- Protiv Slovenije je bio pad, zaboravili smo već. Protiv Francuza je moglo biti i gore. Island dobije Norvešku, ide kući, a Norvežani u polufinale. Makedonija ima +5 protiv Norveške, od koje mi izgubimo, pa razbijemo Makedoniju. Iznenađenja nisu iznenađenja, to su sve super protivnici i čim malo padneš, nema te. Danci su imali sve, pa sada nemaju ništa. Da su dobili Švedsku, bili bi u polufinalu, a sada idu kući jer su izgubili od Njemačke. To je šok.

A mi?

- Idemo dalje...

Protiv Španjolaca?

- Nemam baš iskustva protiv Španjolaca. Igrali smo sa sporijima, jačima, težima, lakšima, čini mi se da su oni isto drukčiji, ali izgledaju mi kao da ih možemo pobijediti.

Linker
04. srpanj 2024 09:30