foto: Getty
OPREZ UOČI KAUBOJA

'Lepi' je ključni čovjek Španjolaca: 'Mi favoriti, a vi pobjeđujete košarkaškim rezultatom?'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 29. siječanj 2016. 12:30

Nakon senzacionalne pobjede Hrvatske protiv Poljske, Kauboje večeras (21.00) očekuje veliki dvoboj protiv Španjolske.

Kako zasad izgleda Furija?

- Iskreno, nikako. Sve nešto polako, deset minuta nas ima, pa nas 20 nema, ne znam što bih rekao. Nemam pravu sliku ove momčadi.

Eto, tako je Španjolsku uoči današnjeg okršaja u polufinalu protiv Hrvatske procijenio Arpad Šterbik, bez čijih obrana Španolci ne i bili u polufinalu. Ne predaje se, makar su ozljede stisle...

- Kako sam? Evo ovako: bole me obje lože, imam problem s Ahilovom tetivom, ukočio mi se vrat, eto, tako sam. A kako branim? Pa nekako, trudim se. Ako sam ja najveća opasnost, onda OK.

A obranio je on toga puno u karijeri i izvjesno je da je vratar za velike utakmice kakva će biti danas u Tauron Areni. Bio je prvak Europe s Ciudad Realom triput, svjetski prvak sa Španjolskom 2013. godine, najbolji svjetski rukometaš 2005. godine. Vratar posebnog stila, osjećaja, zbog kojeg strepe svi.

No, Šterbik je zanimljiv i kao sjajan prijatelj, posebno s našim legendarnim Mirzom Džombom. Priča kaže da je, kada je Džomba napustio Ciudad Real, Arpad sjeo u auto i odvezao prijatelja do Zagreba i Rijeke s riječima “car nikad ne ide pješke”.

Inače, zovu ga Lepi, a nadimak mu je smislio Zlatko Saračević dok su igrali u Veszpremu. Priča ide ovako. Arpadu je bio rođendan, dobio je neku figuricu koja mrda glavom ispod koje je pisalo “baš sam lep” i otad je ostao Lepi, danas ga kao takvog znaju svi.

Tempirana bomba

U Vardaru je, još su s njim i španjolski suigrači Dušebajev i Maqueda. Ako je pravi, šanse Vardara su uvijek veće, ali kaže da mu je zbog ozljeda sve teže.

- Nismo favoriti, iskreno, barem nas ja tako ne vidim. Imamo mi rutinu, ali nije to ništa posebno. Mislim da ne bi bilo pošteno reći da smo favoriti protiv momčadi koja dobije domaćina 14 golova razlike. To je moje mišljenje. Volio bih da sam u krivu.

Taman su stigli iz Wroclawa i jedino što je poželio...

- Otići u sobu i malo se odmoriti.

Odličan tip, obiteljski čovjek, sa suprugom Monikom ima blizance Noela i Lauru. Danas će navlačiti naše igrače na svoj mlin. Tu je najjači.

Ako njega uspijemo razbiti, sve će biti puno lakše, makar ni Pereza de Vargasa iz Barcelone ne smijemo podcijeniti. Mali je tempirana bomba, ali Lepi je Lepi. Džomba će na RTL-u to najbolje objasniti. Rekao bi mu Arpad “komentator, alo, opasan si”

Linker
07. srpanj 2024 00:53