NHL LIGA

Rangersi razmontirali Toronto

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. siječanj 2014. 11:35

U noći sa subote na nedjelju odigrano je čak 12 utakmica najjače hokejske lige svijeta, među kojima je Los Angeles prekinuo niz od pet uzastopnih poraza pobjedivši Vancouver s 3-1.

Jonathan Quick se nakon 24 utakmice izbivanja zbog ozljede vratio na led, te je obranio 27 udaraca gostujućih hokejaša. Los Angeles je do posljednje trećine gubio s 1-0, no potom je istu dobio rezultatom 3-0, zahvaljujući pogocima Dustina Browna i Jeffa Cartera koji je upisao dva gola.

Vrijedi spomenuti i učinak gostujućeg vratara Roberta Luonga koji je obranio čak 46 udaraca prema svojim vratima, no to nije pomoglo da Vancouver ne upiše treći uzastopni poraz.

U najranijoj utakmici večeri Boston je kod kuće s uvjerljivih 4-1 bio bolji od Winnipeg Jetsa. Branič Torey Krug imao je sjajnu večer u kojoj je upisao dva pogotka i asistenciju, dok je njegov vratar Tuukka Rask obranio čak 36 udaraca prema svojim vratima. Boston je slavio u pet od posljednjih sedam utakmica.

Philadelphia je u Arizoni iznenadila Phoenix slavivši s 5-3. Jakub Voraček postigao je pobjednički pogodak osam minuta prije kraja susreta, čime je kompletirao preokret Flyersa koji su u jednom trenutku gubili s dva gola razlike.

Sjajnu je večer zabilježio Ryan Suter koji je u dresu Minnesote zabio tri pogotka, te joj pomogao u pobjedi nad Washingtonom rezultatom 5-3. Najuvjerljiviju pobjedu večeri ostvario je New York Rangers, koji je na gostovanju kod Toronta slavio s čak 7-1.

St. Louis je pred svojim navijačima s visokih 6-2 po peti put uzastopno slavio protiv Columbusa. Vladimir Sobotka i Alex Pietrangelo postigli su po pogodak i upisali asistenciju, dok je Patrick Berglund zabio dva.

NHL liga, subota:

Boston – Winnipeg 4-1

Colorado – San Jose 4-3

Buffalo – New Jersey 2-1

Montreal – Ottawa 3-4 (produžetak)

NY Islanders 2-3

Toronto – NY Rangers 1-7

Florida –Nashville 5-4 (penali)

Dallas – Detroit 1-5

St- Louis – Columbus 6-2

Phoenix – Philadelphia 3-5

Minnesota – Washington 5-3

Los Angeles – Vancouver 3-1

Linker
24. rujan 2024 20:27