NHL LIGA

Edmonton iznenadio Penguinse

Junak domaćih, kojima je to bila druga pobjeda u posljednjih osam utakmica, bio je Ryan Nugent-Hopkins, prvi izbor na draftu 2011. godine.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. siječanj 2014. 11:04

Najlošija momčad Zapadne konferencije NHL lige, Edmonton Oilersi, pobijedila je nakon produžetka najbolju momčad Istoka, Pittsburgh Penguinse, s 4-3.

Junak domaćih, kojima je to bila druga pobjeda u posljednjih osam utakmica, bio je Ryan Nugent-Hopkins, prvi izbor na draftu 2011. godine. Dvadesetogodišnji je centar postigao pobjednički pogodak nakon minute produžetka, a prije toga je u osnovnom dijelu utakmice upisao još jedan gol i asistenciju. Strijelci su za Edmonton, osim njega, bili i Taylor Hall i Anton Belov, dok su za Penguinse pogađali James Neal, Sidney Crosby i Kris Letang. Za Pittsburgh je ovo bio tek treći poraz u 15 utakmica.

New York Islandersi su ostvarili šestu uzastopnu gostujuću pobjedu. U Denveru su nakon produžetka bili bolji od Colorada s 2-1, a pobjednički je pogodak u drugoj minuti dodatnog vremena postigao Michael Grabner. U osnovnom je dijelu utakmice strijelac za Njujorčane bio Brock Nelson, dok je jedini gol za domaće zabio Nathan MacKinnon, najučinkovitiji ''rookie'' sezone.

Vancouver je prekinuo niz od pet poraza, svladavši na svome ledu St. Louis s 2-1. Ujedno su time Canucksi zaustavili pobjednički niz Bluesa koji je trajao sedam utakmica. Odlučujući je pogodak u šestoj minuti zadnje trećine postigao Mike Santorelli.

NHL liga, petak:

Columbus - Carolina 3-0

New York Rangers - Dallas 3-2

Washington - Toronto 3-2

Colorado - New York Islanders 1-2, produžetak

Edmonton - Pittsburgh 4-3, produžetak

Vancouver - St. Louis 2-1

Linker
24. rujan 2024 22:30