NHL LIGA

Pobjede Penguinsa i Bostona

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. siječanj 2014. 11:15

Pittsburgh Penguinsi (76 bodova) i Boston Bruinsi (69), vodeće momčadi Istočne konferencije u NHL ligi, ostvarile su pobjede u ponedjeljak.

Pittsburgh je kao domaćin svladao Buffalo 3-0, čime je stigao do 15. pobjede kod kuće u zadnjih 16 ogleda. Chris Kunitz i Deryk Engelland zabili su u drugoj trećini, dok je Tanner Glass postigao pogodak u praznu mrežu pri kraju ogleda. Sydney Crosby, vodeći u NHl ligi sa 74 poena, upisao je dvije asistencije i produljio niz ubilježenih poena u ogledima protiv Buffala na 16 utakmica.

Boston Bruinsi slavili su u gostima kod New York Islandersa 6-3. Napadačka linija koju čine Patrice Bergeron, Brad Marchand i Reilly Smith kombinirano je upisala tri pogotka i šest asistencija. Boston je ostvario četvrtu pobjedu u zadnjih pet utakmica, a u zadnje dvije je zabio po 6 golova u svakoj.

Carolina je kao domaćin svladala Columbus 3-2, čime je prekinula niz od sedam uzastopnih poraza u susretima s tom momčadi, te je ostvarila četvrtu uzastopnu pobjedu u ligi. Columbus je dvama ranim golovima u razmaku od 17 sekundi na početku utakmice držao prednost 2-0 sve do drugog dijela zadnjeg perioda, kada su na scenu stupila braća Staal. Prvo je Eric Staal zabio dva gola u razmaku od jedne minute, a onda je Jordan Staal poentirao za pobjedu svoje momčadi.

Colorado je slavio kod Dallasa 4-3 za šestu pobjedu u zadnjih 8 utakmica. Starsi su pali nakon tri uzastopne pobjede. David Perron zabio je tri gola u gostujućoj pobjedi Edmontona kod Vancouvera 4-2, dok je Slovenac Anže Kopitar bio strijelac u pobjedi Los Angelesa kod San Josea 1-0, kojom su Kingsi prekinuli seriju od pet uzastopnih poraza.





NHL liga, ponedjeljak:

Carolina – Columbus 3-2

New York Islanders – Boston 3-6

Pittsburgh – Buffalo 3-0

Dallas – Colorado 3-4

San Jose – Los Angeles 0-1

Vanocuver – Edmonton 2-4

Linker
24. rujan 2024 18:41