VATERPOLO

Primorje u finalu Lige prvaka

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 29. svibanj 2015. 22:20

Vaterpolisti riječkog Primorja EB nadvisili su dubrovački Jug CO rezultatom 10-9 (2-2, 2-3, 4-2, 2-2) te je njihov dvoboj u polufinalu Final Sixa Lige prvaka u Barceloni imao isti ishod kao i pet njihovih utakmica u finalu doigravanja Prvenstva Hrvatske.

Plasmanom u finale Lige prvaka Riječani su još jednom potvrdili da su bolji u dvojcu trenutačno najboljih hrvatskih klubova. No, jednako kao i u domaćem prvenstvu, Primorje nije imalo lagan posao. Tijekom cijele utakmice Dubrovčani su bili dostojan suparnik, vodili su na početku utakmice od prvog pogotka Youngera. Poluvrijeme su zaključili s pogotkom razlike, no presudila je treća dionica u kojoj su postigli samo dva, a primili četiri pogotka. Momčad Ivana Asića pokazala je više živaca u završnici i u cijeloj zadnjoj četvrtini koja je otvorena majstorskim pogotkom Radua za, činilo se, odlučujućih 9-7. Nakon toga je smanjio tijekom cijele utakmice odlični Macan, da bi Dubrovčan Sandro Sukno svom matičnom klubu iz daljine uz malo sreće i odbijanca zabio za 10-8. Neposredno prije toga Jugu je treće isključenje dobio donedavni reprezentativac Miho Bošković, no taj hendikep nije spriječio Dubrovčane da pogotkom Janovića smanje na 10-9.

Do kraja vrlo neizvjesne utakmice Jug CO je imao čak tri napada za izjednačenje, no mreže se više nisu tresle.

Sandro Sukno sa četiri i Petar Muslim s tri pogotka bili su najbolji strijelci kod Riječana, za koje su po pogodak dodali Anđelo Šetka, Javier Garcia i Cosmin Radu, dok su kod Juga strijelci bili Nikola Janović (3), Marko Ivanković (2), te Miho Bošković, Marko Macan, Andro Bušlje i Aaron Younger.

Finale u kojem Riječani imaju treći pokušaj da se konačno domognu prve titule prvaka Europe na rasporedu je u subotu u 19.30. Za podsjećanje, zadnji hrvatski klub koji je osvojio naslov prvaka Europe bio je Jug CO 2006...

Linker
22. rujan 2024 06:33