ŠOK U BERGAMU

RUDIĆ 'Iskreno, sve nam je išlo od ruke... Ne treba od toga raditi nekakvu senzaciju'

'Taktički smo odigrali jako dobro. Ma zapravo, mi da smo sada i izgubili čak, ja bih bio sretan jer smo odigrali jako dobro. Onako kakvo sam želio i zamislio'
Piše: Dean BauerObjavljeno: 24. lipanj 2015. 12:53

Razgovarajući s Ratkom Rudićem minulih godina već nam je postalo uobičajeno čestitati mu nakon pobjede. Tako krenusmo i nakon ove utakmice, ali... sjetismo se da je on sada bio na 'krivoj' klupi.

- Sve nam je išlo od ruke. Onako iskreno - u startu će naš Rudić s brazilske klupe.

- Taktički smo odigrali jako dobro. Ma zapravo, mi da smo sada i izgubili čak, ja bih bio sretan jer smo odigrali jako dobro. Onako kakvo sam želio i zamislio. Imali smo sjajnu realizaciju, ali ipak bih rekao da je iza ovog i jako puno dobrog rada. Na pravom smo putu, željenom cilju da na OI u Riju budemo ravnopravni što je više moguće svim suparnicima.

Što ste pomislili nakon treće četvrtine, kada ste imali čak 9 razlike, 15:6? Hrvatska od nikoga nije tako i toliko gubila.

- Moram priznati da smo tada počeli igrati opreznije. Bilo je dvojbi, završavati s loptom na 2 metra ili pucati izvana. A Hrvatska? Znate što, kada dođe do ovakve razlike, suparnika tada često uhvati i nervoza, postane sputaniji. Opet velim, strašno smo puno radili. Tehnički i taktički sazrijeli, i to me veseli. No, ne treba od toga sada raditi senzaciju u smislu da smo mi nekakvi konkurenti za medalju, bilo ovdje ili u Riju. Ne! Mi smo samo na dobrom putu - iz Bergama će Rudić za Sportske novosti.

Linker
22. rujan 2024 03:59