NADOHVAT TITULE

Vatrepolisti Primorja ostali kratki za gol: Pro Reco osmi puta prvak Europe

Nažalost po Riječane, presudila je ukujako loša realizacija igrača više u napadu. Ako već naslov nije otišao u Rijeku, barem ga je osvojio Dubrovčan Maro Joković
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 30. svibanj 2015. 23:19

Vaterpolisti riječkog Primorja EB ni iz drugog pokušaja nisu uspjeli osvojiti naslov prvaka Europe. U finalu igranom na Final Sixu u Barceloni, bolji od njih bili su igrači talijanskog Pro Recca rezultatom 8-7 čime su oni postali najtrofejnija momčad u povijesti s osam naslova prvaka (Mladost i Partizan po sedam).

Nažalost po Riječane, presudila je ukujako loša realizacija igrača više u napadu. Ako već naslov nije otišao u Rijeku, barem ga je osvojio Dubrovčan Maro Joković.

Bila je to očekivano utakmica tvrdih obrana na obje strane te nakon početnih 3-3 pogodak nije pao više od deset minuta. Figlioli je najprije Recco doveo u prvo vodstvo, no anulirao ga je odmah Šetka. Umjesto da nakon toga opet iskoriste igrača više, Asićevi su igrači pogriješili u napadu te su umjesto vodstva ponovno imali gol minusa nakon gola Aleksandra Ivovića. Novo vodstvo talijanske momčadi bombom je u sljedećem napadu anulirao odlični Petar Muslim.

Obranili su se nakon toga igrači hrvatskog prvaka s igračem manje poslije isključenja Sukna, ali su još jednom pogriješili u napadu te je Pijetlović s pozicije centra ponovno zabio za vodstvo Recca. Niti novi napad Riječana nije bio uspješan te je Giorgetti zabio još jedan pogodak za ulazak u zadnju četvrtinu s dva razlike (7-5).

Kao što je Primorje u prvom dijelu utakmice zaustavilo napad Recca, tako su oni uzvratili u tom zadnjem dijelu treće četvrtine te u zadnjoj što je u konačnici i presudilo.

Ni u odlučujućoj dionici nije bilo ništa bolje, Riječani su propustili zabiti čak pet puta s igračem više u nizu! To se, dakako, nije moglo nadoknaditi iako je Muslim zabio za 6-7 kad je na semaforu stajalo 3:27 do kraja.

Iako su još jednom imali igrača viška, Riječani opet nisu zabili te je Figlioli pogotkom zaključio pitanje pobjednika. Zadnji pogodak Sukna bio je, nažalost, beskoristan...

Linker
22. rujan 2024 03:59