NHL LIGA

Poraz Chicaga kod Islandersa

Alex Ovečkin, vodeći strijelac lige s 31 pogotkom, prekinuo je niz od četiri utakmice bez poena postigavši jedan gol za Capitalse.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. siječanj 2014. 11:03

Chicago Blackhawksi, branitelji naslova prvaka u NHL ligi i vodeći u ovoj sezoni, izgubili su u četvrtak kod New York Islandersa 3-2 u produžetku.

Chicago je nadoknadio zaostatak 2-0, ali je Kyle Okposo nakon 58 sekundi u produžetku zabio za pobjedu Islandersa. Chicagu je ovo drugi poraz u dodatnom vremenu u zadnje tri utakmice.

Četvrtu uzastopnu pobjedu, odnosno šestu u zadnjih sedam utakmica, upisao je St. Louis, koji je kod kuće razbio Los Angeles Kingse s 5-0. Dvostruki strijelac za Bluese u drugoj trećini bio je T.J. Oshie. St. Louis drži treće mjesto u Zapadnoj konferenciji sa 61 bodom, tri manje od vodećeg Chicaga. Los Angeles, koji je pretrpio peti uzastopni poraz, zauzima šesto mjesto s 54 boda.

San Jose, koji je četvrti na Zapadu sa 58 bodova, ostvario je petu pobjedu u zadnjih šest utakmica, svladavši kod kuće Edmonton 5-1.

Momčad Bostona, druga na Istoku s tri boda manje od vodećeg Pittsburgha, prekinula je niz od dva poraza i pobijedila je pred svojim navijačima Nashville 3-2 u produžetku. Brad Marchand postigao je pogodak nakon 54 sekunde igre u dodatnom vremenu.

Jeff Skinner bio je trostruki strijelac za Carolinu, koja je slavila u produžetku kod Washingtona 4-3. Alex Ovečkin, vodeći strijelac lige s 31 pogotkom, prekinuo je niz od četiri utakmice bez poena postigavši jedan gol za Capitalse.

Max Pacioretty postigao je dva pogotka i dodao dvije asistencije u pobjedi Montreala kod Dallasa 6-4. P.K. Subban dodao je gol i tri asistencije za Canadiense.

NHL liga, četvrtak:

Boston – Nashville 3-2 (produžetak)

New York Islanders – Chicago 3-2 (produžetak)

Washington – Carolina 3-4 (produžetak)

Ottawa – Winnipeg 4-3

Minnesota – Buffalo 4-1

St. Louis – Los Angeles 5-0

Dallas – Montreal 4-6

Colorado – Philadelphia 2-1

Phoenix – Columbus 0-2

San Jose – Edmonton 5-1

Linker
24. rujan 2024 20:30