NHL LIGA

Anaheim i St. Louis u naletu

Svladali su Ducksi kao gosti Nashville s 4-3, a odlučujućim se pokazao pogodak finskog veterana Teemua Selännea u završnici druge trećine
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. siječanj 2014. 10:50

Hokejaši Anaheima i dalje su u velikoj formi. U četvrtak su ostvarili petu pobjedu zaredom i 15. u posljednjih 16 utakmica u NHL ligi.

Svladali su Ducksi kao gosti Nashville s 4-3, a odlučujućim se pokazao pogodak finskog veterana Teemua Selännea u završnici druge trećine. Ryan Getzlaf je postigao dva gola za Anaheim, Corey Perry je dodao jedan, a Matt Beleskey je upisao dvije asistencije.

U velikom je naletu i St. Louis koji je u četvrtak slavio u Calgaryju protiv domaćih Flamesa s 5-0. Sedma je to uzastopna pobjeda za Bluese, drugoplasiranu momčad Zapadne konferencije. Chris Stewart, Vladimir Sobotka, Ian Cole, Alex Pietrangelo i Vladimir Tarasenko su bili strijelci za St. Louis, dok je Jaroslav Halak skupio 33 obrane za 28. ''shutout'' u karijeri. Calgary je izgubio pet domaćih utakmica zaredom u osnovnom vremenu, što mu se posljednji put dogodilo u ožujku 2000.

Prvaci iz 2012. Los Angeles Kingsi su svladali lanjske finaliste Boston Bruinse s 4-2, a prvo je ime kod pobjednika s pogotkom i asistencijom bio Justin Williams koji je igrao 800. utakmicu u karijeri. Za Kingse je ovo tek druga pobjeda u posljednjih osam dvoboja.

Linker
24. rujan 2024 22:29