AP
NHL LIGA

Pobjede Chicaga i Anaheima

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. prosinac 2013. 11:23

Aktualni NHL prvaci Chicago Blackhawksi upisali su petu pobjedu u zadnjih šest nastupa, svladavši u gostima Nashville s 3-1.

Duncan Keith upisao je pogodak i asistenciju za osvajače Stanley Cupa, za koje su još zabili Patrick Kane i Nick Leddy. Chicago je vodeći na Zapadu i u cijeloj ligi s 55 bodova, a dva boda manje ima Anaheim, koji je u gostima pobijedio Detroit s 5-2. Anaheimu je to bila šesta uzastopna pobjeda, a Detroitu šesti poraz zaredom. Sami Vatanen je zabio gol i dodao jednu asistenciju. Strijelci za Duckse još su bili Nick Bonino, Jakob Silfverberg, Corey Perry i Saku Koivu, dok je Andrew Cogliano imao tri asistencije.

Treće mjesto na Zapadu s 50 bodova drže Los Angeles Kingsi, koji su kod kuće tukli Edmonton s 3-0. Kingsima je to bila sedma pobjeda u zadnjih osam utakmica.

San Jose je u gostima kod St. Louisa poveo s 3-0 nakon 22 minute igre i na kraju je pobijedio s 4-2. St. Louis i San Jose drže četvrtu i petu poziciju u Zapadnoj konferenciji sa po 48 bodova.

Šesti je Vancouver (s dva boda manje), koji je porazom kod Minnesote 3-2 nakon izvođenja penala prekinuo seriju od sedam uzastopnih pobjeda.

Boston je kao domaćin svladao Calgary s 2-0. Oba pogotka za Bruinse zabio je Zdeno Chara, a kod oba gola asistirali su mu David Krejči i Jarome Iginla. Boston je drugi na Istoku s jednim bodom manje od vodećeg Pittsburgha, ali i jednom utakmicom manje.

New York Islandersi vodili su protiv Tampe Bay s 2-0 nepune tri minute prije kraja utakmice. Nije bilo dovoljno za pobjedu. Valtteri Filppula zabio je dva pogotka, ovaj izjednačujući četiri sekunde prije kraja, a onda je bio strijelac i u raspucavanju penala u pobjedi Tampe Bay 3-2.

Čeh Jakub Voraček bio je dvostruki strijelac za Philadelphiju, koja je kao domaćin pobijedila Washington s 5-2, iako su gosti vodili s 2-1. Flyersi su tako uzvratili Capitalsima za poraz koju su od njih pretrpjeli dvije večeri ranije u ogledu u kojem su ispustili vodstvo 4-1. Mark Streit, Wayne Simmonds i Matt Read dodali su po jedan gol za Philadelphiju. Alex Ovečkin, vodeći strijelac lige s 28 pogodaka, zabio je jedan gol za Washington, dok je drugi postigao Eric Fehr.









NHL liga, utorak:

Boston – Calgary 2-0

Buffalo – Winnipeg 4-2

New York Islanders – Tampa Bay 2-3 nakon penala

Toronto – Florida 1-3

Detroit – Anaheim 2-5

Montreal – Phoenix 3-1

Philadelphia – Washington 5-2

Minnesota – Vancouver 3-2 nakon penala

Nashville – Chicago 1-3

St. Louis – San Jose 2-4

Dallas – Colorado 3-2

Los Angeles – Edmonton 3-0

Linker
24. rujan 2024 18:35