SENZACIJA U TRSTU

Odbojkašice nakon Japana: 'Čupale smo se, grizle, ali nismo odustajale'

Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 01. listopad 2014. 23:40

Hrvatske odbojkašice napravile su senzaciju u 1. kolu E skupine Svjetskog prvenstva u Trstu pobijedivši treću reprezentaciju svijeta Japan s 3-2 (18-25, 25-23, 25-27, 25-20, 15-8).

Predvođene odličnom prvom postavom i najboljom igračicom utakmice Mijom Jerkov, te iznenađenjem s klupe Bernardom Brčić, hrvatske odbojkašice su stigle do jedne od najvećih pobjeda u povijesti. Odigrale su protiv službeno treće reprezentacije svijeta svoj najbolji meč na ovogodišnjem prvenstvu i pokazale iznimnu snagu i karakter. Japanke se nisu uspjele nametnuti, a Hrvatice su vodile i bile posve ravnopravne i u dva izgubljena seta. Hrvatska je tako po prvi puta na svjetskim prvenstvima povezala tri pobjede jer su prethodno u prvoj fazi u Rimu pobijedile Tunis i Njemačku.

Marija će reći:

- Ajme, bila je “ubijačina”, njima lopta uopće ne pada. Ali snašle smo se odlično, tu su nama mlađima starije puno pomogle. Znam da je s druge strane bio Japan, ali nije bilo straha uz Miju i Sennu.

Maja Poljak će to prokomentirati:

- Prvi puta igram protiv azijskih ekipa, tako da sam u hodu učila. Ovo je velika pobjeda. Čupale smo se, grizle, ali nismo odustajale.

Angelo Vercesi na kraju umoran ali sretnih očiju zbori:

- Do spavanja ćemo uživati u pobjedi, a od četvrtka ujutro kreće operacija Kina. Taktički smo odigrali odlično, ponovno je važan bio karakter ekipe, i tu moram odati priznanje svim hrvatskim trenerima jer ovo nije samo moja već i njihova zasluga.

Linker
01. srpanj 2024 02:34