JEDRENJE

Mihelić napredovala na 15. mjesto

Piše: Tihomir HrgaObjavljeno: 24. studeni 2015. 21:37

Nakon dana odmora nastavilo se natjecanje na Svjetskom prvenstvu Laser Radiala u Omanu, a u današnja dva plova hrvatska jedriličarka Tina Mihelić zabilježila je 12. i 22. mjesto, te napredovala na 15. ukupnog poretka

Još su četiri plova dokraja kvalifiakcija, a Tinin cilj je plasman među deset najboljih i time plov za odličja.

" Bio je sjajan dan za jedrenje, oko 15 čvorova s velikim valovima, tako da sam uživala u glisiranju niz vjetar. Imala sam savršen start u prvom plovu, međutim napravila sam nekoliko taktičkih greški u prvoj stranici u vjetar, pa sam prvu oznaku okrenula u skupini i izgubila nekoliko mjesta. U drugom plovu zbog lošeg starta sam se morala cijelo vrijeme spašavati. Napredovala sam u ukupnom poretku nekoliko mjesta, nadam se da ću ući među najboljih deset", kazala je Mihelić.

Dankinja Anne Marie Rindom vodi od prvog dana, ali ima samo jedan bod prednosti u odnosu na Nizozemku Marit Bouwmeester, odnosno tri ispred Belgijke Evi van Acker na trećem mjestu i četiri u odnosu na Šveđanku Josefin Ollson na četvrtom.

Noćas oko ponoći po hrvatskom vremenu u Takapuni na Novom Zelandu kreće drugi dan jedrenja na Svjetskom prvenstvu Finna, podsjećamo nakon dva plova Ivan Kljaković Gašpić je četvrti, a Milan Vujasinović peti.

Linker
24. rujan 2024 18:20