SSL
STAR SAILORS LIGA

Stipanović sve bliži ulasku u drugi krug, Kljaković Gašpić na bod od četvrtfinala!

Završio je drugi dan izravnog prijenosa s Bahama u kojem Sportske uživo putem livestreama prenose slavnu jedriličarsku Stars Sailors League. Prekrasne slike s Bahama i uzbudljive okršaje na moru možete pratiti i danas od 17 sati.
Piše: Hrvoje BulešićObjavljeno: 03. prosinac 2015. 18:00

Tonči Stipanović se još više približio ulasku u drugi krug i lovu na 40 tisuća dolara, a Ivan Kljaković Gašpić je pobjedom u prvom plovu i dva solidna nastupa stigao na bod od četvrtfinala.

Tonči Stipanović je i u nove tri regate pokazao konstantnost kao i prvog dana jedrenja. Ovakav sistem natjecanja ne podnosi velike padove, pa je u kvalifikacijama dobro biti među prvih deset i polako se penjati u redoslijedu. U paru s Talijanom Massimom Canalijem Stipanović je odradio svega nekoliko treninga, ali unatoč tom hendikepu bio je sedmi treći 13. Dosta za deveto mjesto u ukupnom redoslijedu i odškrinutim vratima četvrtfinala.

- Polako. Još je jedan dan jedrenja ostao za odraditi. Zadovoljan sam jer nemamo velikih oscilacija i nadam se da ću ostati među deset, izjavio je Stipanović.

Prvi plov dana bila je prava mala škola jedrenja Ivan Kljakovića Gašpića i Ante Šitića. Nakon prvog okreta bio je četvrti, a potom je u prvom plovi niz vjetar dao gas. Europski prvak u klasi Finn je izabrao desnu stranu polja i to se pokazao kao sjajan taktički potez. Padali su velikani klase Zvijezde poput Roharta, Negrija, Cayarda… Do druge oznake Ivan Kljaković Gašpić stvorio je osjetnu prednost i upisao prvu hrvatsku pobjedu na Bahamima.

- Sve je štimalo. Ante i ja bili smo sinhronizirani poput sata. Dobra brzina, pr avi odabir strane i nakon toga je sve bilo lagano. Konačno sam se naspavao i to se odmah vidjelo na mom jedrenju. Kada ti je mozak umoran teško možeš biti vrhunski, a u ovakvoj konkurenciji ako nisi na 110 posto, nemaš nikakve šanse, komentirao je hrvatski kormilar.

S 10. i 11. mjestom u druga dva plova Kljaković Gašpić i Šitić popeli su se na 12. mjesto u ukupnom redoslijedu s 54 boda.

Posljednjeg dana kvalifikacija jedrit će se dva plova, a četiri posade koje žele u drugi krug stisnute su u četiri boda. Stipanović je deveti s 51 bodom, slijedi Britanac Williams s 52, potom je Nijemac Polgar sakupio 53, a 12. Kljaković Gašpić ima 54 boda. Jedan od njih neće vidjeti drugi krug…

DANAS PA SVE DO NEDJELJE (OD 17.00 SATI) MOŽETE PRATITI LIVESTREAM UTRKA!

Linker
24. rujan 2024 21:21