foto: JL
JEDRENJE

Kljaković Gašpić i Stipanović među elitom

Ova regata mi je iskupljenje nakon lošijeg rezultata na SP-u, rekao je Kljaković Gašpić
Piše: Hrvoje BulešićObjavljeno: 01. prosinac 2015. 12:23

Treću godinu zaredom Nassau će biti domaćin finala Star Sailors League, a ove će godine Hrvatska imati dvije jedriličarske posade. Uz lanjske četvrtfinaliste Ivana Kljakovića Gašpića i Antu Šitića, pozivnicu je dobio i Tonči Stipanović kojem će flokist biti Talijan Massimo Canali.

Popis jedriličara koji će nastupiti na Bahamima je impresivan. Svi zajedno osvojili Odradiosu 15 olimpijskih medalja, desetak naslova svjetskih prvaka, a među europskim prvacima su Ivan Kljaković Gašpić u klasi Finn i Tonči Stipanović u klasi Laser. Iako klasa Zvijezda više nije olimpijska, novi sustav natjecanja i bogat nagradni fond od 200 tisuća dolara provukao je brojna velika imena na ovu regatu. Tu je Jochen Schümann, jedan od najboljih svjetskih skipera, Paul Cayard, čovjek koji je ima naslove na Louis Vuitton Cupu i Volvo Ocean Raceu...

Ivan Kljaković Gašpić u Nassau dolazi nakon prilično razočaravajućeg nastupa na Svjetskom prvenstvu u klasi Finn gdje je osvojio tek 20. mjesto.

- Novi Zeland mi neće ostati u lijepom sjećanju. Na ovaj Nassau gledam kao na neko iskupljenje. Nije regata na kojoj je skupljaju bodovi za Olimpijske igre, ali veliki je gušt jedriti s ovakvim institucijama. Lani smo bili u četvrtfinalu, poslije sam u Švicarskoj osvojio četvrto mjesto, nadam se da ćemo se opet boriti za visok plasman - ispričao je Kljaković Gašpić.

Tonči Stipanović praktički je početnik u ovoj klasi. Također je jedrio u Švicarskoj na Star Sailors League, a ovdje stiže uoči odlaska u Rio gdje mu kreću pripreme za Olimpijske igre.

- Gledam na ovu regatu kao na neki mali poklon pod bor. Odradio sam nekoliko treninga u Splitu i nekoliko ovdje. Jedva čekam da počne regata - izjavio je Tonči Stipanović.

Linker
24. rujan 2024 21:24