AFP
DANAS PROTIV SLOVENACA

Junak Mirko Alilović: Svjestan sam da ste me dugo čekali, ali... SAD VIŠE NEĆU STATI!

Utakmica sa Slovenijom je za maksimalan respekt iz razloga što se radi o sastavu koji igra jako dobro i ugodno me iznenadio svojim rukometom - rekao je hrvatski vratar
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 18. siječanj 2012. 09:57

Nedavno je u Osijeku digao dvoranu na noge. Osjetilo se da bi na EP Mirko Alilović mogao biti onakav kakvog ga dugo očekujemo. I utakmica s Islandom dala je upravo tu sliku. Nesavladiv kada je bilo najpotrebnije, kada se brod prilično nagnuo. Branio je zicere, sedmerac, ključne lopte.

Bio je to Mirko...

- Znam, kakvog dugo očekujete. Ajde, drago mi je što je tako ispalo. I ja sam se već poželio.

Makar početak nije bio sjajan.

- Vrlo čudne okolnosti bile su prije utakmice, zagrijavali smo se 15 minuta u nekom uskom hodniku i trebalo je vremena da se dostigne radna temperatura na utakmici. Mislim da je bilo dobro i da će toga biti još, ovo sigurno nije kraj.

Naravno, nismo ni pomislili zaboraviti na Švedsku.

- Evo, već sam prebacio tu normu, ali ne mislim stati. Često se sjetim što je bilo tamo, ali život ide dalje, važno je da je ponovo sve dobro.

Obrana koja ga je trebala štititi baš i nije djelovala briljantno. Ni 6-0, ni 5-1, puno je toga morao odraditi sam.

- Takva je bila utakmica. Tu ima nekoliko stvari. Bitnih. Prva da Island nije bezvezna reprezentacija već sastav koji osvaja medalje na velikim natjecanjima. Imaju odlične igrače, nije ih lako zaustaviti. Ako bih ja kao vratar neke stvari poželio za obranu ispred, to je da budemo još agresivniji i da usavršavamo blok koji nam je vrlo važan, puno puta nam se dogodi da igrači križaju u bloku, pa izgubimo nit. To je stvar koja se da usavršiti vremenom.

Čeka li nas protiv Slovenije neka nova drama?

- Utakmica sa Slovenijom je za maksimalan respekt iz razloga što se radi o sastavu koji igra jako dobro i ugodno me iznenadio svojim rukometom. Ta utakmica ne mora nam značiti ništa, ali može nam značiti puno. Saznat ćemo tek na kraju, ali bez obzira na to, maksimalno smo ozbiljni i želimo to dobiti, pa onda protiv Norveške finiširati posao.

Linker
23. rujan 2024 17:28