Damir Krajac / CROPIX
GRIJESI IZ PROŠLOSTI

Iznenađenje iz EHF-a Veselin Vujović zbog suspenzije propušta Kiel i Pariz!

Vujović je kažnjen prije dvije sezone, ali kako prošle nije vodio nijednu momčad, kazna mu vrijedi do isteka. Došla je nakon utakmice Vardara i Magdeburga u EHF kupa
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 26. rujan 2014. 16:24

Veselin Vujović neće voditi Zagreb u utakmici protiv Kiela u nedjelju.

- Zbog kazne od utakmice s Magdeburgom koja vrijedi. Bit ću blizu, na žalost ne na klupi, ali vjerujem da ću pomoći - kaže trener zagrebaša.

Vujović je kažnjen prije dvije sezone, ali kako prošle nije vodio nijednu momčad, kazna mu vrijedi do isteka. Došla je nakon utakmice Vardara i Magdeburga u EHF kupa. Bilo je četvrtfinale, Vardar je u Magdeburgu izgubio tri razlike, u Skoplju je završilo +2 i makedonski sastav je ispao. Ljutiti Vujović obračunao se sa sucima utakmice Izraelcima Cohenom i Perezom, zaradio kaznu EHF-a od dvije utakmice zabrane vođenja i 4.000 eura. Drugo je riješeno davno, a ovo prvo bit će riješeno u dvije sljedeće utakmice protiv Kiela u Zagrebu i Pariza u Francuskoj. EHF ne prašta. Nedvojbeno hendikep, ali kako će momčad voditi Mr. 100% Zlatko Saračević i nema previše brige.

Uz tu lošu vijest dobra bi mogla biti u činjenici da se Mario Vuglač dobro opravlja i da će možda biti na raspolaganju za utakmicu protiv Kiela. Jako istegnuće, bolno, no, Vuglač se s ozljedama naučio nositi i optimist je, ”bude li me trener trebao”. A trener je već nekoliko puta naglasio da mu fali Vuglač i da je šteta što se ozlijedio baš u ovom trenutku.

Zagreb je u srijedu pobijedio Vojvodinu. Vujović je rekao da bi to učinili i da on nije došao. Mnogi su očekivali totalno rastrčani Zagreb, no, Vujović ih je brojnim rotacijama bitno usporio, što je pogodovalo Novosađanima, koji jak ritam ne bi mogli pratiti kako su pratili ovaj.

Evidentno je ipak da je momčad izgubila samopouzdanje i da će se to morati vratiti kao trajno, a ne samo kao bljesak u utakmici s Meškovim. Previše pogrešaka rade zagrebaši i u napadu i u obrani, a protiv vrhunskih momčadi to može biti jako opasno. Jako ih je mučio srednjak Vojvodine Todorović, stari dobri Sergo Datukašvili pokazao je gdje su rupe, a mladi Jovanović koliko su ranjivi.

Jednostavno, ono na čemu inzistira trener, prava agresivnost izostaje, previše se povlače ili, pak, ostavljaju prostor iza svojih leđa, koji ozbiljne momčadi lako koriste. Ima i dosta ispadanja, dosta nepotrebnih prekršaja, pa i nepotrebnih isključenja, koja ruše ritam, a Vujović će reći:

- To je stvar koja se ne rješava preko noći, makar bismo mi htjeli da je drukčije.

Napadački, Zagreb je tek na trenutke bio momčad kakvu priželjkuje Vujović. Još uvijek su u većini slučajeva daleko od zone protivnika, još uvijek promašuju banalno kao s crte, ali i previše zicera iz izrađenih pozicija. Pivoti ne zabijaju gotovo ništa, protiv Vojvodine nije bilo čak nijednog penala za Zagreb... To su sve stvari za koje Vujović kaže:

- To se jednostavno ne smije događati. Kada napadamo, želim da mi napadamo, a ne da obrana protivnika napada nas - pojasnio je trener.

I tako, s dosta nesigurnosti ulazi se u veliki obračun s Kielom na startu Lige prvaka. Nada ne izgleda velika, ali vidjet ćemo... Realno, ni protiv Vojvodine nije bila prava slika Zagreba. Možda tek protiv Meškova zasad, no, samo na trenutke, a ti trenuci moraju postati dulji, puno dulji... Vujović kaže, ”hoće”.

Linker
24. rujan 2024 07:19