LIGA PRVAKA

DUVNJAK PREDVODI KIEL U ZAGREBU 'Mi smo favoriti, ali znam što može Zagreb'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 28. rujan 2014. 12:35

Jednom je Domagoj Duvnjak igrao protiv Zagreba otkad je otišao iz kluba 2009. godine.

- Da, u prvoj sezoni kada sam otišao, s Hamburgom, mislim da smo dobili obje...

Dobro misli, i to kako. Prvu u Hamburgu 35:26, drugu u Zagrebu 33:29. I pogodite - najbolji i najefikasniji igrač u Areni bio je sa 8 pogodaka baš Domagoj Duvnjak. Usput, u prvoj je sa 7 dominirao Igor Vori, a Duvnjak je zabio 3. Toliko od tome koliko je teško igrati protiv svojih. Sjetite se Sulića i Veszprema lani da slika bude potpunija.

Polako se dižemo

Domagoj je nakon pet godina provedenih u Hamburgu, ove godine prvi puta u dresu Kiela i kao novi lider te momčadi dovodi u Zagreb trostrukog europskog prvaka, aktualnog doprvaka.

Kiel je pojam njemačkog rukometa, dominira već petnaestak godina. Smijenio je bezbolno generaciju, koju je Noka Serdarušić vodio i koja je stvarala imidž, dobio novu generaciju koja sve to naplatila, a, eto, dovođenjem Duvnjaka danas, Landina sutra stvara polako treću generaciju kluba, koji ima najveći budžet u Europi iza Pariza, koji ima 10.000 ulaznica rasprodanih uoči sezone u pretplati, koji je od pet Final Foura u Kölnu bio na četiri, osvojio dva naslova i igrao tri finala. To je Kiel koji dolazi u Zagreb i koji danas predvodi Domagoj Duvnjak, službeno prvi igrač svijeta.

Ne briljirate ove sezone, makar imate Dream Team.

- Kada sam došao, rekao sam da će nam trebati nešto vremena da se nađemo jer tu smo novi i Canellas, i Weinhold, i ja. Mislim da neke stvari, koliko god bile zvučne, ne idu preko noći. Uostalom, ni Pariz, koji je lani imao sve, nije odmah mogao postati dobar. No, eto, ako baš pitate, mislim da se polako dižemo, da u posljednje vrijeme igramo sve bolje, to najbolje vidjelo protiv Melsungena.

Ostaju upitnici iza utakmica u Lemgu i Balingenu, koje ste nevjerojatno izgubili i u kojima ste zabili po 20 golova, što vam je inače norma u poluvremenu. Kako se to jednoj mega-momčadi moglo dogoditi?

- To je ta Bundesliga o kojoj svi pričaju, a ne dožive je svi kako treba. Nijedna utakmica nije laka, to je prvo. Drugo, mi smo slabo trčali polukontru, a na postavljenu zonu njihovi su vratari radili čuda. Kada čovjek obrani 26-27 ili 22-23 lopte, svatko može imati priliku. To se nama dogodilo u Balingenu i Lemgu. No, bez obzira na to, nismo izgubili nadu, smatram da je Bundesliga ove godine ujednačenija nego ikad i da će s boljom formom vrh postati bliži. Gubi i Löwen, gubi i Flensburg, nismo samo mi iznimka.

Još nešto je želio dodati:

- Razumijem da se od nas puno očekuje, o tome najbolje govori činjenica da kada utakmicu dobijemo 2-3 razlike, svi kažu “Kiel je dobio samo 2-3 razlike, to nešto ne štima”.

Zadovoljan sam

Kako je Duvnjak zadovoljan, dosta često ide unutra - van iz igre?

- Ja sam zadovoljan, imam svoje minute, trener to dobro vodi. Recimo, u Melsungenu sam igrao 60 minuta.

Da, u Melsungenu je igrao 60 minuta, pa je možda to razlog što je Kiel igrao najbolje do sada. No, ne želimo da treneru koji je osvojio tri Lige prvaka pokvariti planove. Treba Duvnjaka malo i odmoriti - slažemo se.

A sada o Zagrebu. Naš prvak ima novog trenera?

- Da, vidio sam, sve pratim. Čuo sam po pričama, gledao nešto videa, ali Vujovića ne poznam previše, osim što znam da je bio vrhunski i da će učiniti sve da Zagreb dovede među 16. Ne znam jesam li igrao protiv njega kao trenera, mislim da jesam jednom sa Zagrebom dok je vodio Vardar u nekom Kupu i bio je egal. Činjenica da je bio visoko s Vardarom, koji onda nije bio tako jak, govori da je uspješan. Puni respekt.

A Zagreb?

- Dobro rade, dobro su trenirali i s Dvoršekom, možda im je nedostajalo nešto što bi sa 3-4 iskusna igrača lakše prebrodili. U svakom slučaju, ta momčad traži svoju priliku i čeka veliku pobjedu. Mi ćemo biti bez Jiche, ali bez obzira na to, mogu reći da smo apsolutni favoriti. No, znam što znači igrati protiv Zagreba, znam što može Arena ako ponese svoju momčad i zato kažem, favoriti smo dok ne počne utakmica. Onda to trebamo i dokazati. Znamo da nas očekuje agresivni Zagreb, novi trener uvijek je motiv plus i bez obzira na to što neće biti na klupi, to treba respektirati. Uostalom, gledao sam utakmicu u Brestu, dobili su jakog protivnika i pokazali da mogu.

Linker
24. rujan 2024 07:17