Ronald Gorsic / CROPIX
ZAGREB - KIEL 27-25

SENZACIJA U ARENI Zagrebaši pobijedili trostrukog europskog prvaka

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 28. rujan 2014. 23:21

Furioznom igrom i fanatičnom borbenošću u drugom poluvremenu mladi rukometaši PPD Zagreba “razvalili” su moćni njemački Kiel u utakmici 1. kola rukometne Lige prvake. Rezultat kojim su trostruki prvaci Europe ispraćeni iz zagrebačke Arene (27-25) zvuči u najmanju ruku nevjerojatno kad se uspoređuju vrijednosti ovih dviju momčadi. Zagrepčani su Nijemce zapravo pobijedili, prebili i ponizili. Domagoj Duvnjak i trenutačno možda i najjača svjetska momčad imat će noćne more razmišljajući o otvaranju sezone u Ligi prvaka.

U Zagrebu se to dugo nije dogodilo, cijela je zagrebačka Arena kraj utakmice dočekala na nogama.

Rukometaši Kiela pokazali su čvrstoću na samom startu, s Duvnjakom na prednjem u 5-1 obrani naših igračima nisu dali da povežu smislenu akciju te je već nakon 12 minuta Zlatan Saračević morao pozvati minutu odmora. Na to ga je prisililo neugodnih 2-6. Suspendirani Veselin Vujović na tribini iznad domaće klupe nemoćno je promatrao, na trenutke se ljutio i gestikulirao, no i dalje je vjerovao.

Uobičajena tvrda obrambena “koncepcija” gostujućeg trenera Gislassona funkcionirala je besprijekorno i na početku drugog dijela i onda kad je Duvnjak posjednut na klupu, a isturenu ulogu u obrani gostiju preuzeo Cańellas. Prava je sreća što su i igrači Kiela u napadu griješili jer bi u protivnom otišli i na više od četiri razlike (9-13) koliko je stajalo na semaforu nakon prvih 30 minuta igre.

No, tada se dogodilo ono što je Vujović tražio danima, kao da su se otpustile kočnice te je na Gislassonu bio red da vadi momčad minutom odmora. Saračevićeva momčad zaigrala je puno grublje, ni Duvnjak nije bio pošteđen, sada je Šprem razbijao ritam igre Kiela u napadu. Zabili su Brozović, Horvat, pa Stepančić svoj prvi pogodak te je rezultat 15-16 navijestio da bi moglo doći do preokreta. To se uistinu nakon toga dogodilo. Zagrebova klupa i dvorana proključali su kad je Brozović s crte zabio za 16-16 i prvo izjednačenje od početka utakmice.

Kad je “Zlajo” Horvat dvaput zaredom iz sedmerca lobao omalenog vratara Palicku, mnogi su se uvjerili da će “zagrebaši” slomiti ponajbolju svjetsku momčad. Nestvarnih 21-18 vodili su poslije frenetičnih 10-ak minuta u središnjici drugog dijela, no Vujin je s dva pogotka izvana utakmicu vratio u neizvjesnu završnicu. Ni to nije bilo dovoljno gostima da se izvuku iz “mašine”. Nošeni probuđenom kazališnom publikom, koja je “namirisala krv”, “zagrebaši” su vratili prednost i zadržali je do kraja unatoč nastojanjima Duvnjaka i suigrača.

REZULTATI, skupina A:

La Rioja - Meškov Brest 38-31

Metalurg Skopje - Paris Saint-Germain 22-27

PPD Zagreb - Kiel 27-25

Linker
24. rujan 2024 09:17