PROGNOZA LEGENDE

IVANO BALIĆ 'Brazilci iz godine u godinu jako napreduju, ali mi možemo do naslova!'

'Igramo dugo skupa, sve se zna u toj reprezentaciji, i tko treba biti glavni, tko pomagač. Ne znači da će osvojiti naslov, ali po viđenom u Kataru, sigurno možemo'
Piše: Jelena KolarObjavljeno: 25. siječanj 2015. 16:52

Ulogu komentatora na Svjetskom prvenstvu je odradio, i već je ponovo na treninzima. Obveze u klubu nisu mogle čekati i Ivano Balić iz Katara se vratio u Wetzlar, jer pripreme za nastavak sezone u punom su jeku. No jednim okom još uvijek prati ono što se zbiva u Dohi, i za Sportske novosti prokomentirao je pet najaktualnijih tema... O šansama Hrvatske, Brazilu, Kataru i zašto nije ni pomislio da igra za njih, ali i o tome što će nakon igračke karijere.

Kako ocjenjujete igru Hrvatske na SP-u?

- Vidio sam dvije utakmice od kojih je jedna bila ona protiv Irana, tako da je teško dati neku konkretnu ocjenu. Ali ono što sam vidio bilo je dobro. Imali su ukupno pet utakmica da se uštimaju, svaku utakmicu igrali su sve bolje i bolje i mislim da su spremni za osminu finala.

Što je konkretno bilo dobro, a što loše?

- Ono što je dobro jest što ne primamo puno golova, a i tranzicija nam je odlična, pogotovo ona u dva pasa, to mi se stvarno sviđa. Čupić, Štrlek, Horvat i Ninčević trče odlično i to radimo jako dobro. Ostalo je svugdje falilo nešto malo, ali ne u smislu da su sad izvan forme pa se ne mogu naći, nego neke sitnice. Ali na kraju krajeva najvažnija je sad osmina finala.

Tamo nas čeka Brazil. I njih je gledao. Kakvi su?

- Oni jako osciliraju, malo igraju dobro, malo loše. S ovim trenerom su sigurno bolje taktički pripremljeni, Ribera je odličan trener i s njim iz godine u godinu jako napreduju, ali razlika u kvaliteti između nas i Brazila je jako velika. Naravno, treba shvatiti ovu utakmicu jako ozbiljno, kao i što su sve dosada i mislim da onda neće biti problema.

Zar Brazilci uistinu nemaju nikakve opasnosti?

- Problem bi nam jedino mogla biti njihova duboka obrana, ali ako mi odigramo obranu kako treba i odradimo svoje kontre i polukontre, onda ako i budemo imali problema na postavljenu obranu, to neće biti presudno. Ionako se zna da su danas dobra obrana i trka formula za naslove, u današnje vrijeme teško je igrati 6 na 6.

Znači, Hrvatska osvaja naslov? Naime prije nekoliko dana je spominjao polufinale. Što se promijenilo?

- Ne znam hoće li ga osvojiti, ali Hrvatska je spremna za naslov. Igramo dosta dugo skupa, sve se zna u toj reprezentaciji, i tko treba biti glavni, tko pomagač, već jako dugo igraju skupa i spremni su za to. Ponavljam, ne znači da će ga osvojiti, ali po onome što sam ja sad vidio u Kataru, sigurno možemo.

Linker
22. rujan 2024 21:28