KRAJ VELIKE KARIJERE

BALIĆ 'Morate znati kada je vrijeme za kraj, a ja sam odlučio da je to ovog ljeta'

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 28. siječanj 2015. 15:07

Olimpijski i svjetski prvak i dvostruki najbolji rukometaš svijeta Ivano Balić (35) u lipnju će završiti profesionalnu karijeru.

Splićaninovu odluku objavio je njegov klub Wetzlar na službenim stranicama.

Baliću su čelnici njemačkog prvoligaša nudili novi ugovor, ali on se zahvalio i objasnio da će ova sezona biti posljednja u njegovoj karijeri.

- Odluka je bila teška jer se u Wetzlaru osjećam nevjerojatno dobro i sjajno se zabavljam u ovoj momčadi. Počašćen sam što mi je ponuđen novi ugovor, no moram napraviti ono što mislim da je najbolje za mene, moju obitelj i prvenstveno moje tijelo.

Dugogodišnje igranje na najvišoj razini ostavilo je trag, morate znati kada je pravo vrijeme za kraj. Moje vrijeme doći će ovog ljeta - poručio je Balić.

Posljednju natjecateljsku utakmicu Ivano će odigrati 5. lipnja protiv Goppingena i nema sumnje da će uprava Wetzlara pripremiti posebni oproštaj od rukometnog Mozarta. Izvršni direktor Björn Seipp ističe da će klub izgubiti “miljenika publike”, zbog čega je pozvao navijače da uživaju dok još stignu.

- Jako nam je žao što Ivano zaključuje dugu i uspješnu karijeru, ali imamo apsolutno razumijevanje. On je bio uzor svima u ovoj momčadi na terenu i izvan njega. Sada ne treba tugovati, nego se radovati što ćemo još do lipnja biti privilegirani gledati ga uživo - izjavio je Seipp.

Balića po završetku karijere čeka funkcija koordinatora za muški rukomet u Hrvatskom rukometnom savezu, koju mu je rezervirao predsjednik Zoran Gobac.

Karijeru je počeo u RK Split, a prije dolaska u Wetzlar igrao je u Metkoviću, San Antoniju, Zagrebu i Atléticu. S Hrvatskom je osvojio osam velikih medalja, od kojih dvije zlatne, četiri srebrne i dvije brončane, a na pet uzastopnih velikih natjecanja (2003.-2007.) bio je proglašavan najkorisnijim igračem. Međunarodna rukometna federacija proglasila ga je najboljim rukometašem svijeta 2003. i 2006. godine.

Linker
22. rujan 2024 15:26