AFP
NHL LIGA

Islandersima njujorški derbi

Ovečkin je zabio posljednji gol za Capitalse, a bio mu je to 29. ovosezonski, što ga čini najboljim strijelcem lige
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. prosinac 2013. 10:29

Ruski hokejaš Washington Capitalsa Aleksandr Ovečkin postao je sinoć u utakmici protiv Carolina Hurricanesa 89. igrač u povijesti NHL lige koji je dosegao brojku od 400 postignutih golova...

Ovečkin je zabio posljednji gol za Capitalse u praznu mrežu za 4-2 pobjedu protiv Hurricanesa , a bio mu je to 29. ovosezonski, što ga čini najboljim strijelcem lige.

Svojih 400 golova Ovečkin je zabio u 634. odigranoj utakmici regularnog dijela, a brže od njega jubilarnu su brojku dosegli tek Wayne Gretzky, Mike Bossy, Mario Lemieux, Brett Hull i Jari Kurri.

- Nisam mislio da ću biti u ovoj poziciji kada sam započeo igrati u NHL-u. Naravno da sam želio biti, ali sve zahvale idu mom treneru i suigračima. Bez njih ne bih dosegao te brojke – rekao je Ovečkin, koji je jedan od sedam aktivnih igrača sa 400 ili više postignutih golova u NHL karijeri. Preostali su Jaromir Jagr (New Jersey, 693 gola), Teemu Selänne (Anaheim, 679), Jarome Iginla (Boston, 538), Marian Hossa (Chicago, 448), Daniel Alfredsson (Detroit, 435) i Patrick Marleau (San Jose, 420).

Inače, u samom susretu četvorica različitih strijelaca zabijala su za Capitalse, a kod svakog je gola asistirao Šveđanin Nicklas Bäckström.

Gradski njujorški derbi u Mnadison Square Gardenu primao je Islandersima koji su protiv Rangersa slavili 5-3 uz dva gola Michaela Grabnera. Bili su mu to prvi golovi nakon 31 utakmice i 11 tjedana bez postignutog gola, a postigao ih je kad je njegovoj momčadi bilo najpotrebnije.

Aktualni prvaci Chicago Blackhawksi poraženi su na ledu svog United Centera od Vancouver Canucksa 3-2 na penale iako su vodili 2-0 početkom druge trećine golovima Krisa Versteega i Patricka Kanea. Zack Kassian i Daniel Sedin donijeli su Canucksima izjednačenje do kraja, a u osmoj rundi raspucavanja penala presudio je gol Ryana Keslera.

NHL liga, petak:

Carolina - Washington 2-4

New Jersey - Anaheim 2-3, produžetak

NY Rangers - NY Islanders 3-5

Chicago - Vancouver 2-3, penali

Winnipeg - Florida 5-2

Linker
25. rujan 2024 22:18