Drago Sopta / CROPIX
OSIGURALI MEDALJU

Hobotnica Pavić: Ovo je ispunjenje jednog dijela sna; Rudić: Želimo otići do kraja!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. kolovoz 2012. 20:24

Nakon šesnaest godina hrvatski vaterpolisti su izborili veliki finale olimpijskog turnira. Posljednji put se to dogodilo u Atlanti 1996. godine kada je Hrvatska bila srebrna.

U Londonu je Hrvatska do finala došla preko Crne Gore, koju su izabranici Ratka Rudića pobijedili 7-5.

- Ovo je ispunjenje jednog dijela sna. Ostatak ćemo valjda ispuniti za dva dana. Odigrali smo još jednu čudesnu partiju, čudesnu obranu - kratko je rekao sjajni vratar Josip Pavić, još jednom možda i ključni čovjek u hrvatskoj pobjedi.

- Za sportaša ne postoji bolji oproštaj od olimpijske medalje za kraj. Ako bude zlatna, bit će to sjajno. Inače, obrana i vrhunski vratar donijeli su nam trijumf protiv Crnogoraca. Odigrali smo baš muški, zaključio je Barač.

- Ostavili smo srce u bazenu, a bilo je kako teško igrati s fizički snažnim Crnogorcima. Ponovili smo obranu iz prve dvije četvrtine s Amerikancima, a ako to ponovimo u finalu, zlato nam ne može izbjeći. Tko god dođe u finalu, nama je svjejedno, imamo puno samopuzdanja i kvalitete za naslov olimpijskog pobjednika, kazao je Buljubašić.

- Pa, možda smo na ovako kvalitetnoj razini igrali na SP-u Melbourneu, kada smo osvojili zlato. Ma, u Londonu smo čak i za nijansu bolji, ali sve će ovisiti o ishodu finala. Ne bojimo se nikoga, kada smo u finalu rijetko gubimo. Nema ništa ljepše od finala, već imaš medalju, a u utakmicu za zlato ulaziš sa sedam pobjeda. Obranu igramo dobro, Pavić brani vrhunski, a u napadu ćemo za finale spremiti poneko iznenađenje. Ovo danas je više ličilo na hrvanje, nego na vaterpolo, suci su dosta toga dopustili, izjavio je Bošković.

Izbornik Ratko Rudić je poslije ogleda rekao:

- Moram reći da smo zaista od početka turnira do sada imali strašnu seriju rezultata. Pobjeđivali smo u svakoj utakmici, ali smo i sve deklasirali, pa čak i Španjolsku makar rezultat nije bio takav. Ova je utakmica imala posebnu težinu, jer mnogo možeš dobiti, ali naš je plan otići do kraja i to smo dočekali. Obrana je bila opet jako dobra, pripremili smo se za Crnu Goru i obavili smo sve na najbolji mogući način.

Linker
23. rujan 2024 17:33