Drago Sopta / CROPIX
LEGLO BARAKUDA

Sukno potpisao za Primorje EB! Predsjednik Juga: 'Nije postupio profesionalno!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. kolovoz 2012. 16:35

Dok se čitava vaterpolska, ali i hrvatska javnost koncentrirala na londonske sjajne dvoboje Barakuda, u Rijeci su šutjeli. I radili. Iako je roster davno zatvoren s Obradovićem i Vićanom, ovu priliku bilo je nemoguće propustiti.

Sandro Sukno (22) raskinuo je ugovor s Pro Reccom, ali neće biti dugo bez kluba budući da je dogovorio sve uvjete s Primorjem EB! Vijest je stigla potpuno neočekivano, kao bomba iz vedra neba, jer to je “kapitalac”, svjetski Top 5 igrač.

Sportski direktor Roje sa zadovoljstvom je sve potvrdio.

- Smatram da je Sandro jedan od najboljih svjetskih igrača i, s obzirom na svoje godine, trebao bi obilježiti svjetski vaterpolo sljedećih desetak godina - rekao je Roje, čiji se osmijeh mogao jasno nazrijeti i preko telefonske slušalice.

- Istina, zaključili smo prijelazni rok dovođenjem spomenute dvojice igrača, ovo je bilo malo mimo plana, ali morali smo uskočiti i brzo reagirati. Vjerujem da je i Jug bio tu negdje, ali svima u klubu je iznimno drago što je izabrao Primorje za svoju sljedeću destinaciju.

S prilagodbom i upoznavanjem suigrača ne bi trebalo biti problema budući da će se u Rijeci pridružiti Buljubašiću, Muslimu, Baraču, Vićanu i Obradoviću, s kojima je u protekla dva tjedna osvojio vaterpolski Olimp na neviđeno dominantan način. Pregovore je u Londonu vodio predsjednik Predrag Sloboda, ali definitivno se nije očekivao dolazak tako klasnog igrača nakon silnih turbulencija (odlazak Volpija, otkazivanje Lige prvaka...)

- Objektivno, cijene su u cijelom svijetu u padu, slobodno možemo reći da je ponuda veća od potražnje. U cijeloj priči je glavno da je Sandro zadovoljan, a ne treba ni spominjati da je Primorje zadovoljno. Dobili smo vrsnog igrača, o njegovim kvalitetama je iluzorno govoriti... - zaključio je Roje, koji je novom treneru Asiću u ruke predao svojevrsni Dream Team, vjerojatno najjaču momčad otkad je Rijeke i vaterpola jer tu je pola reprezentacije!

Pavličević: Sukno nije postupio profesionalno

Sandro Sukno je još uvijek pod ugovor s Reccom, i ovo je sada nova situacija. Postupit ćemo kako nam pravnici, kažu, sve u interesu kluba- izjavio je za duList predsjednik VK Jug Ivo Pavličević, u komentaru novonastale situacije u vezi potpisa Sandra Sukna za riječko Primorje EB.

Pavličević je također rekao kako je na jutrošnjem sastanku uprave VK Jug sudjelovao i sportski direktor Goran Sukno.

- Mi smo mu rekli da nije postupio profesionalno i u skladu s pozicijom koju ima u klubu. Zaključili smo da s obzirom na njegovu profesionalnu odgovornost nije sve bilo u skladu s onim što njegovo radno mjesto menadžera zahtjeva. Stoga ćemo u skladu s tim ići u organizacijsko prestrojavanje u klubu - zaključio je Pavličević, za dubrovački list.

Linker
20. rujan 2024 14:02