Ante Čizmić/CROPIX
GREŠKE NE KOMENTIRA

Goluža uoči Francuza: 'Ne smijemo razbraniti Omeyera, on uvijek radi prevagu'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 23. siječanj 2012. 19:47

Izbornik Slavko Goluža ne bježi od odgovrnosti za poraz protiv Španjolaca. - Nikad, uvijek polazim od sebe.

Momčad polazi od sudaca.

- Ja suđenje ne komentiram, nije moj posao.

Nervoze je bilo previše.

- Slažem se, emotivni su, no na sreću nije bilo kazne za to, ali ja im nemam što zamjeriti, dali su sve od sebe. Jedino im je nedostajalo malo više strpljenja za dobiti utakmicu. Ne možeš igrati obranu 2 minute i onda doći u napad i puknuti nakon 5 sekundi, to je problem, posebno protiv ovakvih protivnika kao Španjolska.

Vrtio je snimku...

- Tri puta po noći. Greške ne komentiram, one su sastavni dio igre. Drugo poluvrijeme smo izgubili u napadu. Lacković? Nisam mogao mijenjati tri igrača obrana - napad. A i malo nam je i sreće nedostajalo, primili smo gol pod rukom...

Zamjerate li što sebi?

- Naravno, mislim da sam treba pozvati time-out kada smo kod 21:19 imali napad, karton je bio u ruci, no jednostavno sam zakasnio. To je bila greška. Tih 21:19 morali smo bolje kapitalizirati. Sami smo si krivi što nismo.

Francuzi su veliki izazov?

- Svakako, naš motiv je ogroman. Jako teška utakmica nas čeka, moramo izbjeći pogreške koje nam se mogu ponoviti od susreta sa Španjolskom. To je u prvom redu protok lopte u napadu, kretanje. Moramo biti brži nego što smo bili u drugom dijelu protiv Španjolske.

Francuzi ne izgledaju dobro?

- Možda zasad ne, ali ne razbijam glavu s tim... Analizirali smo ih detaljno, pripremili se, moramo podići momčad i moram reći da ih se ne bojim. Ja sam samo realan. Znao sam kada sam govorio da nam trebaju 4 boda iz Vršca zašto to govorim, jer ovdje smo sa svjetskim prvakom, svjetskom broncom, to je stvar za respekt tko god što mislio. Turnir je ujednačen, izgubili smo jednu utakmicu, ali nismo nadigrani što znači da smo tu. Vjerujem da ćemo to pokazati.

Što je ključ za Francuze?

- Ne razbraniti Omeyera, on je taj koji uvijek radi prevagu - zaključio je Goluža.

Linker
23. rujan 2024 18:13