Ante Cizmic / CROPIX
UTAKMICA ODLUKE

SAD ILI NIKAD! Francuzi su nas godinama 'gazili', ali nikad nisu izgledali ovako loše...

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 24. siječanj 2012. 12:29

Ako izgubimo šanse će biti minimalne jer Francuzi bi nas stigli, Španjolci su bolji od nas, a Francuska u posljednjem kolu igra s Islandom. No, ne izgubiti znači zadržati prednost pred Francuskom i tražiti protiv Mađara potvrdu prolaska u završnicu u Beograd. Veliki izazov za naše rukometaše. To im mora biti jedini motiv. A kako je s Francuzima, znamo svi.

Drago Vuković se vratio u momčad u najtežoj utakmici s Španjolskom. Vratili smo se još malo na taj poraz.

Francuska ne briljira na prvenstvu?

- To je istina, ali to ne mora ništa značiti. Oni su vrlo iskusan sastav i uvijek se mogu vratiti. Sigurno da imaju veliki motiv jer otvorila im se šansa.

Ali i traumu od prethodnih susreta?

- Nije trauma i ne mora značiti ništa posebno. Uostalom, mi smo dobivali Španjolce u kvalifikacijama, u posljednje vrijeme stalno, pa se, eto, dogodio i poraz. Zašto ne bismo prekinuli taj niz Francuza? Mislim da imamo kvalitetu za to. Svi znamo što nas čeka.

Ivan Čupić teško je podnio poraz od Španjolaca.

- Jesam, ubio nas je i fizički i psihički. Imali smo igru, imali smo sve, imali smo bod, na kraju nije ostalo ništa. Da nije bilo sudaca, mi bismo to dobili.

Ali bilo je, ne trošite li se malo previše na suce?

- Nije jednostavno, daješ sve od sebe, a ne daju ti... Možda nije pitanje za mene, već za Balića i starije koji tvrde da nam od 2003. stalno sude ovako u važnim susretima. Zašto, gdje je tu poštenje?

Možemo li to izbaciti iz glave prije Francuza?

- Moramo, nema nam druge.

Francuzi?

- Nemamo pravo na poraz jer ako izgubimo, sve je gotovo. Mislim da Francuze više ne bismo mogli stići. I njima je situacija ista. Dakle, sve je jasno, bit će to žestok dvoboj...

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
23. rujan 2024 18:13