OČAJ NAKON UTAKMICE

Goluža nakon sramotnog ispadanja: 'Ostavka?! Ne razumijem čemu to pitanje...'

Piše: ArhivaObjavljeno: 28. siječanj 2015. 19:29

Slavko Goluža bio je vidno šokiran ispadanjem u četvrtfinalu od Poljske, glas mu je drhtao i prilično je loše izgledao pred TV kamerama, no stoički je i prividno potpuno mirno izašao pred ostale novinare nakon poraza. Nakon četiri uzastopna polufinala na velikim natjecanjima, sada je u Kataru u situaciji u kojoj je bio na SP-u u Švedskoj 2011. na svom prvom velikom natjecanju, može se dočepati maksimalno petog mjesta.

Najvažnije što je rekao može se svesti u jednu rečenicu nakon što je upitan ostaje li i dalje izbornik i strahuje li za svoju poziciju:

- Čemo to pitanje, SP još traje?! Hoću li voditi reprezentaciju i u Rio de Jaeiru?! Ne znam čemu to pitanje...

Inače je svojim riječima pokušao obrazložiti razloge poraza:

- Kad se lomilo, promašili smo par izglednih udaraca, bilo je malo neodlučnosti u napadu, nismo zabadali između suparničkih obrambenih igrača, no, nemam što zamjeriti dečkima jer su dali sve od sebe. U drugom dijelu je bilo puno bolje, prestigli smo ih, ali smo na 6-4 na terenu primili gol bez veze i zaradili nepravedno isključenje. Nemam ni sebi što zamjeriti.

Pokušao je Goluža dodatno ublažiti oštricu kritike:

- Treba doći do četvrtfinala. Puno se pričalo o zlatu, o otvorenom putu prema finalu, ali nije to baš tako. Bilo je stvari na koje se ne može utjecati i bilo bi sve drugačije da smo zabili kad smo trebali. Upozoravao sam od početka da su Poljaci jaki, ali detalje ne treba ponavljati, imali su i više sreće.

Iako je i sam svjestan da da se javnosti borba za peto mjesto teško može “prodati” pod uspjeh, Goluža je pokušao ubaciti dozu optimizma, no “boja” glasa nije bila prava.

- Trebamo se dići i pokazati karakter, imamo još dvije utakmice do kraja SP-a i trebamo se regenerirati. I kad smo gubili u polufinalima znali smo se vratiti. Naravno, mislio je Goluža pritom na tri svoje izborničke bronce i tu je u pravu. No, sada je polufinale ostalo samo “sanak pusti”.

- Detalji odlučuju, jedna je lopta odlučila. Da su je moji dečki pospremili, bio bih presretan, no, to je viša sila, na neke se stvari ne može utjecati.

Ne može Goluža više utjecati niti na svoj status i sudbinu...

Linker
20. rujan 2024 16:47