KATASTROFA U PUSTINJI

MILKOVIĆ O DEBAKLU 'Cijela klupa mora dati ostavku, ovo u Kataru je bilo negledljivo'

Bivši rukometni reprezentativac Jugoslavije, danas rukometni trener, Josip Milković, kratko je prokomentirao četvrtfinalni nastup naših rukometaša u Kataru
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. siječanj 2015. 23:43

Secirao sam utakmicu po minutama. Nepotrebno. Ništa mi to nije pomoglo jer neke stvari sam znao i na početku Svjetskog prvenstva. Kao na primjer, ako ne možemo riješiti "šest na šest" obranu, imat ćemo problema. To je najbolje pokazala utakmica s Poljacima.

I onda krenete gledati pojedinca po pojedinca, one koji su trebali biti glavni - Alilović ništa, Vori kao da nije ni došao na utakmicu, dva prosječna vanjska Bičanić i Kopljar, pa do Duvnjaka, koji igra samo kada ima zeleno svjetlo... A krila su produkt dobre obrane da možemo jurnuti u kontru. No, kako su nas svi prokužili u prve dvije utakmice, nitko nije bedast da nas pusti tamo gdje smo dobri.

Izbornik Goluža poduzimao je neke odluke koje su se već prije nametale i to nakon katastrofalnog napada u prvom poluvremenu kada je Duvnjak bio nula, kad su Bičanić i Kopljar davali samo slučajne golove... A koliko mi ovisimo o tri vanjska igrača, najbolje je pokazao početak drugog poluvremena kad je na 10:12 Duvnjak ne samo zabio 5 golova, nego dao i gol za Kopljara i imali smo 16:13.

Samo, nijedan pojedinac nije toliko dobar da igra sam protiv sedam protivničkih igrača 60 minuta. I čim je on opet bio spriječen, nitko drugi mu se nije priključio i tu je sve puklo. Žao mi je tog Karačiča, koji je imao neke dobre momente, ali i izgubio dva važna gola. A sve smo prosuli kad s igračem više nismo napravili ništa. Bliže pobjedi nismo bili ni u jednom trenutku kao u tome.

Ako mi nismo u stanju u 58. minuti napraviti rezultat koji nam donosi polufinale, onda nismo ni zaslužili biti u njemu. Ne možemo stalno imati sreću. Imali smo je protiv Brazila, pa ne može samo nas sreća maziti. Jednostavno, nismo igrali dobro i to je najvažnije od svega.

Stalno nekako čekamo da će ti naši glavni igrači eksplodirati, da će se pokazati. Kao, "oni se još odmaraju", "oni će proigrati kad bude najpotrebnije". A onda ti dođe ovako bitna utakmica, a mi nemamo golmana, nemamo pivota i ono ključno - nemamo igru.

A siguran sam, apsolutno sam siguran da mi nismo toliko slabi koliko smo slabo igrali na ovom prvenstvu. To sigurno nismo. Mi nemamo puno boljih igrača, ali ako dođe novi trener, možda će stvari vidjeti drukčije i postaviti igru bolje.

Zato je naša klupa nikad zrelija da - s obzirom na to da nije napravila rezultat, niti pokazala igru - svi kolektivno kažu "ajmo doma". Svi moraju dati ostavke.

A Savez se mora jako zamisliti. Pobogu, moraju postojati neki drugi ljudi koji imaju više znanja. Htijenje sigurno ni sada nije bilo upitno. Ali nije sve u htijenju.

Ne mogu se samo davati izjave "pokazali smo karakter, borili smo se". To je premalo. Ja sam javnost, a javnost je očajna. Ovo svjetsko prvenstvo za nas je bilo negledljivo. Ti dečki vrijede više!

Linker
22. rujan 2024 21:18