IZBORNIK KAUBOJA

GOLUŽA NAJAVIO 1/8 FINALA 'Brazilci nisu naivna ekipa, veliki su fanatici i borci'

Piše: ArhivaObjavljeno: 24. siječanj 2015. 13:37

Nakon što su u posljednjoj uktamici u skupini bili bolji od BiH, pred reprezentacijom Hrvatske je dan odmora, a izbornik Slavko Goluža iskoristio je tu priliku kako bi se osvrnuo na dosadašnji tijek natjecanja, ali i najavio okršaj s Brazilcima u osimini finala.

- Utakmicu protiv BiH smo odradili na najbolji mogući način. Priliku su dobili igrači iz drugog plana i jako su dobro igrali. Iskoristio sam priliku da pojedine igrače odmorim jer su prije same utakmice odradili trening. Sve u svemu prvi krug odrađen je vrlo dobro.

Susret osmine finala Svjetskog prvenstva za rukometaše između Hrvatske i Brazila igrat će se u nedjelju s početkom u 19 sati po hrvatskom vremenu.

- Brazil nije naivna ekipa, sigurno će dati sve od sebe da nas pobjede kako bi osigurali svoje mjesto na Olimpijskim igrama. Nema mjesta podcjenjivanju. Gledao sam njihove utakmice protiv Španjolske i Slovenije. Igraju dinamičan rukomet, dosta su agresivni i veliki fanatici i borci. Svih 60 minuta izgaraju na terenu. Igra im se bazira na vanjskim igračima, desni i lijevi su šuteri, dok srednji je radilica za njih te za pivota gdje imaju jak pritisak. Koriste svaku priliku i odmah kažnjavaju.

Kada je u pitanju Hrvatska, Goluža očekuje maksimalnu ozbiljnost i borbeni pristup.

- Želim borbenu i ozbiljnu Hrvatsku s pravim pristupom i agresivom. Pokušat ćemo nametnuti naš ritam igre uz dobru obranu i lake pogotke. Pokušat ćemo što manje igrati šest na šest. Moramo imati veliku koncentraciju u obrani i ono što mene veseli je da se polako dižemo.

Linker
22. rujan 2024 21:19