Tin Srbić

 SLOBODAN KADIć/HGS
GIMNASTIKA

Srbić osvojio 55. naslov i odradio uspješnu provjeru za Pariz

U Osijeku se održava Prvenstvo Hrvatske, a već prvi dan u akciji su bili naši najbolji seniori
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 22. lipanj 2024. 21:26

Četvrtu godinu zaredom Osijek je domaćin Prvenstva Hrvatske u sportskoj gimnastici, a najzanimljiviji dio programa bio je rezerviran već za prvi dan. U akciji su u dvorani Gradski vrt bili naši najbolji seniori, predvođeni aktualnim olimpijskim i svjetskim doprvakom na preči Tinom Srbićem.

Nikada Tin ne propušta državna prvenstva, smatra to svojom obvezom, ne samo prema svojem klubu ZTD Hrvatski sokol, već i prema brojnim mladim gimnastičarima kojima je uzor. Pojavio se tako i ove godine u Osijeku i, dakako, lakoćom osvojio novi naslov hrvatskog prvaka, ukupno već 55. u karijeri, računajući sve one od kadetske i juniorske dobi, pa sve do ove seniorske.

image

Tin Srbić

MARKO BANIĆ/GK OSIJEK-ŽITO

Još generalna proba u Belgiji

Nije se najboljem hrvatskom gimnastičaru lako motivirati za ovakva natjecanja jer na njima nema nikakvu konkurenciju, dovoljno će reći podatak da nitko osim njega na preči nije dobio ocjenu veću od 7,550. No, Tin je svejedno izvukao najbolje iz sebe jer ovo mu je bila pretposljednja provjera za Olimpijske igre u Parizu.

I odradio ju je sjajno iako je posljednjih tjedana imao manjih problema s ramenom. Testirao je vježbu početne ocjene 6,3 koju planira raditi u kvalifikacijama Igara, te na koncu dobio visoku ukupnu ocjenu 14,700. Ponovi li takvu izvedbu u Parizu, finale ne bi trebalo biti upitno, a onda će u borbu za medalje krenuti s još jačom vježbom koju je isprobao početkom mjeseca na Svjetskom kupu u Kopru kada je dobio najvišu ocjenu u karijeri (14,950). Do odlaska u Pariz očekuje ga još jedno natjecanje u Belgiji koje će mu biti generalna proba za novi napad na olimpijsko postolje.

image

Aurel Benović

SLOBODAN KADIC/HGS

Drugi naš olimpijac Aurel Benović u rodnom je gradu očekivano osvojio dva naslova, na parteru i preskoku, disciplinama u kojima će nastupiti i podno Eiffelova tornja. Bolji je bio na parteru na kojem je dobio vrlo dobru ocjenu 14,150 koja bi bila i viša da nije napravio veću pogrešku na posljednjoj dijagonali. Na preskoku je član GD Osijek-Žito pobijedio s ocjenom 13,675, uz pad na prvom i veliku pogrešku na drugom skoku. Ostalo mu je još mjesec dana da te detalje i nesigurnosti dovede u red.

Frleta ispred Zwicker

Na konju s hvataljkama, na kojem nije bilo srebrnog olimpijca Filipa Udea, pobijedio je Mateo Žugec (GK Vindija) s 13,550 ispred Marka Samboleca (GK M.Z. Macan) koji je dobio ocjenu 13,250. Augustin Plavec iz GK Petrinja bio je najbolji na karikama (12,600), a Matija Tek iz GK Sokol Karlovac na ručama (11,550).

image

Tijana Korent

Slobodan Kadić

Sara Šulekić (ZTD Hrvatski sokol) cijele je sezone na visokoj razini na dvovisinskim ručama, a tako je bilo i na PH gdje je slavila s ocjenom 13,000, ispred Sofije Mešter (GK Vita) koja je za svoju izvedbu ocijenjena s 12,300. Tina Zelčić (ZTD Hrvatski sokol) u velikoj je borbi protiv Mile Prpić (GK Vita) došla do zlata na gredi. Obje su gimnastičarke dobile ukupnu ocjenu 12,400, ali je pobjeda pripala Tini zbog više ocjene za izvedbu.

Iskusna Tijana Korent (GK Nedelišće) osvojila je naslov na preskoku (12,800) ispred Mile Prpić (12,525), dok je Nika Kukuljan Frleta (GK Rijeka) slavila na parteru s ocjenom 11,750, ispred Christine Zwicker (ZTD Hrvatski sokol) koja je dobila 11,450.

Linker
22. lipanj 2024 21:28