Getty
NHL LIGA

Ducksi nepobjedivi kod kuće

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. siječanj 2014. 11:26

Hokejaši Anaheim Ducksa slavili su sinoć na domaćem ledu protiv Boston Bruinsa s 5-2 i tako nastavili sa sjajnim igrama pred svojim navijačima u Honda Centeru...

Ducksi su jedina NHL momčad koja ove sezone nije izgubila kod kuće u regularnom dijelu susreta (18 pobjeda i dva poraza u dodanom vremenu).

Sjajan je s 30 obrana bio vratar Ducksa Jonas Hiller i tako upisao 12. uzastopnu pobjedu u utakmici koju je započeo. Prethodni vratar koji je slavio u 12 uzastopnih utakmica koje je započeo u pojedinoj sezoni bio je Martin Brodeur, kojem je to uspjelo u New Jersey Devilsima 1997. Dvostruki strijelac za Duckse bio je Mathieu Perreault, dok je gol i asistenciju upisao Nick Bonino.

Najuvjerljiviju pobjedu večeri ostvario je Phoenix koji je kod kuće deklasirao Calgary sa 6-0. Rezervni vratar Thomas Greiss upisao je s 27 obrana svoj prvi "shutout" u sezoni, a Coyotesi su imali sedmoricu igrača s višestrukim brojem poena. Među njima je prednjačio Lauri Korpikoski s golom i dvije asistencije.

Sidney Crosby donio je pobjedu svojim Pittsburgh Penguinsima na gostovanju kod Vancouver Canucksa 5-4. Prvo je Crosby 54 sekunde prije kraja susreta zabio za izjednačenje svoje momčadi na 4-4, da bi potom postigao i pobjednički penal u drugoj rundi raspucavanja. Penguinsima je ostvarena pobjeda bila 32. u 45. odigranom susretu, te su predvodnici Istočne konferencije sa 65 osvojenih bodova.

NHL liga, utorak:

Toronto - NY Islanders 3-5

New Jersey - Philadelphia 2-3, produžetak

Nashville - San Jose 3-2

Winnipeg - Tampa Bay 2-4

Phoenix - Calgary 6-0

Edmonton - St. Louis 2-5

Anaheim - Boston 5-2

Vancouver - Pittsburgh 4-5, penali

Los Angeles - Minnesota 1-2, penali

Linker
24. rujan 2024 16:36