NHL LIGA

Slavlje Edmontona, kiks Ducksa

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. veljača 2014. 10:30

U noći s ponedjeljka na utorak odigrano je sedam utakmica najjače hokejske lige svijet a, u kojima smo svjedočili dvama velikim iznenađenjima.

Domaće su poraze upisali Anaheim i San Jose, dok su istovremeno Chicago i Pittsburgh slavili, te dodatno zakomplicirali situaciju u borbi za najbolju poziciju uoči doigravanja.

Anaheim je poražen u potpunosti neočekivano kod kuće od Columbusa s glatkih 4-2. Sergej Bobrovskij je obranio 34 udarca domaćih hokejaša, dok je dva pogotka u mrežu Ducksa u posljednjoj trećini postigao Nick Foligno. U posljednjih 14 utakmica Columbus je upisao 11 pobjeda, što ga je uzdiglo do mjesta koje trenutno vodi u doigravanje Istočne konferencije.

San Jose je poražen od Philadelphije Flyersa s još uvjerljivijih 5-2. Matt Read, Michael Raffl i Claude Giroux postigli su tri pogotka u razmaku od dvije minute i 45 sekundi igre u trećoj trećini, čime su prebrisali jedan gol minusa na ulasku u istu. Philadelphia je upisala prvu pobjedu nad San Joseom još od 2000. godine!

James Neal donio je Pittsburghu vrijedne bodove u produžetku utakmice protiv Ottawe, koju su Penguinsi dobili s 2-1. Neal je svoj 18. pogodak u sezoni postigao nakon tri minute igre u produžetku, a bio mu je to ujedno i prvi gol u posljednjih devet utakmica. Ponajbolji igrač današnjice Sidney Crosby je još jednom ostao bez pogotka, što mu je već peta utakmica zaredom bez istog!

Spomenimo još 5-3 pobjedu Chicaga, koji je slavio na gostovanju kod Los Angelesa. Patrick Kane predvodio je prvake do pobjede s dva pogotka i asistencijom, kojima je istovremeno približio svoju momčad vrhu prvenstvene ljestvice! Naime, Chicago sada zaostaje za Anaheimom u poretku za svega tri boda!

NHL liga, ponedjeljak:

Buffalo – Edmonton 2-3

Pittsburgh – Ottawa 2-1, produžetak

Detroit – Vancouver 2-0

New Jersey – Colorado 1-2, produžetak

Anaheim – Columbus 2-4

Los Angeles – Chicago 3-5

San Jose – Philadelphia 2-5

Linker
24. rujan 2024 18:30