AFP
IDILA U HERNINGU

Danci se već vide u finalu, Wilbek smiruje strasti: 'Hrvatska je impresivna'

Sve je spremno za Domagoja Duvnjaka, baš kao i lani - kaže danski izbornik
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 23. siječanj 2014. 20:13

Lani je bio šutljiv, sada se razgoropadio, kamere ga prate sve u 16, sigurno će o njemu snimiti i film. Sa sretnim završetkom ili ne, to ćemo vidjeti. Uglavnom, Ulrik Wilbek drži sve pod kontrolom. Sve što je zamislio, ostvarilo mu se.

Viče na time-outima, nakon utakmice osmijeh mu ne silazi s lica. Med i mlijeko, Danska pobjeđuje, a lani je Španjolcima zaboravio čestitati naslov svjetskog prvaka.

- Mi želimo više od ovog. A najlakše je do medalje ako pobijediš u polufinalu. Dakle, to je naš put.

Kako ćete protiv Hrvatske?

- Imat ćemo šansu samo ako budemo igrali svoju igru, obranu i kontru. Hrvatska djeluje impresivno, ali mislim da je umornija od nas i da bismo to trebali iskoristiti. Rekao bih da su šanse 51:49, ali vjerujem da smo bolji i da ćemo to pokazati.

Danci su odmorniji, tu vide svoj adut.

- Momčad je spremna, veselimo se utakmici.

Opasnost se zove Domagoj Duvnjak?

- Sve je spremno za njega, baš kao i lani. Prošle godine na SP smo igrali sjajnu obranu i to nam i sada treba biti adut. Hrvatska je jedna od četiri momčadi koje su tradicionalno na vrhu u posljednjih 10 godina. To je 16 odličnih igrača, od kojih uvijek netko iskoči. Imaju nevjerojatna krila, Vorija na crti, Duvnjaka koji može sve. Jako su opasni.

Hrvatska gleda na Mikkela Hansena?

- Ako Hrvatska želi imati bilo kakve šanse, morat će ga kontrolirati, ali on je samo dio naše momčadi, čovjek koji stvara razliku. Ima sjajnu sezonu iza sebe, a mi s njim puno kombinacija za uspjeh. On će obilježiti polufinale.

Linker
24. rujan 2024 19:16