Tomislav Krišto/CROPIX
IZBORNIK OPTIMIST

Goluža: 'Ne bojim se Danaca, visoki poraz u Barceloni nije bio realan'

'U našoj kolekciji nedostaje zlato, no, prije svega trebamo stišati euforiju i pripremiti se za veliku utakmicu'
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 24. siječanj 2014. 10:13

Slavko Goluža je tri godine na čelu reprezentacije. Od pet natjecanja, na četiri je bio u polufinalu i osvojio je tri medalje. Još samo nije igrao finale. Kao igrač osvojio je sve osim europskog naslova i uopće ne sumnjamo da je vikend u Herningu Keti strašan motiv, baš kao i njegovim igračima.

Krenimo od Poljaka?

- Iza nas je jako teška utakmica. No, što smo imali u planu, to smo i ostvarili. Priželjkivao sam onakav rasplet u prvom dijelu. Ako se ne odvojimo, znao sam da možemo sa 5-1, ali to nije lako, to iscrpljuje. Kada smo ostvarili što je trebalo, vratili smo se u 6-0 i to je bilo dosta za pobjedu.

Izgledamo sve bolje?

- Dižemo se, iscrpljeni jesmo, ali znali smo i to prije. Nosimo se s tim.

Danska je na putu za finale?

- Dansku respektiramo, ne bojimo je se. Imat će podršku, ali i mi imamo svoje adute. U našoj kolekciji nedostaje zlato, no, prije svega trebamo stišati euforiju i pripremiti se za veliku utakmicu. Sigurno da mi to zlato najviše želimo, ali polako...

Danci kažu da smo umorni, jesmo li stvarno?

- Da, umorili smo se od stalnih polufinala, šala, naravno... Uvijek je isto. Napravit ćemo sve. Umor postoji, nije lako igrati velike utakmice, a bile su i protiv Švedske, i protiv Francuske, i protiv Poljske. To je strašan napor i fizički i psihički. No, ne sumnjam da ćemo dati sve od sebe.

U Londonu je bilo +11, a u Španjolskoj -6. Kako?

- Dvije neusporedive situacije. Bio sam i u jednoj i u drugoj. U Londonu je bilo odlično, u Španjolskoj smo bili bez pola momčadi, Domagoj pod temperaturom, Drago iskrenuo gležanj, ni Laca, ni Štrleka, ni Buntića, ni Loserta... Odlučivat će puno stvari, disciplina sigurno, a jedna od najvećih će biti sreća.

Što ne smijemo?

- Ne smijemo im dopustiti da se odvoje, da dobiju krila.

Landin brani vrhunski?

- Nadam se da neće imati dobar dan protiv nas. Analiziran je, reći ću igračima... Brani polušutove, tu je najjači. Kao i Omeyer. Dvije prave lopte je obranio, sve ostalo smo ga ispogađali, no, Francuzi nas nisu nadigrali, nikako, to je bitno.

A danska polukontra?

- Ne bih o detaljima, kada dođemo gdje treba ćemo pokazati.

Wilbek je rekao 51-49 za Dansku u postocima?

- Ne pratim njegove izjave. Gledam svoj posao, ima ga dosta. A drugo polufinale?

- Da je Šterbik tu, bilo bi svašta, ovako Francuzi, makar je to minimalna prednost samo na papiru. Bolji dan će presuditi.

Linker
24. rujan 2024 21:23